Szemle

2023.09.08. 09:24

Csabai hírekre kíváncsi? Ez az Ön cikke!

Pénteken reggel is egy cikkbe válogattuk a legfrissebb híreket a vármegyeszékhelyről.

dr. Nagy Szilvia

Forrás: Shutterstock

Saját halottjának tekinti az önkormányzat Hanó Miklóst

Az önkormányzat saját halottjává nyilvánították a vasárnap elhunyt Hanó Miklós alpolgármestert, önkormányzati képviselőt, volt országgyűlési képviselőt – erről döntött csütörtökön rendkívüli ülésén Békéscsabán a városi közgyűlés. Szarvas Péter polgármester elmondta, Békéscsaba, a térség, de az egész ország közéletét fájdalmas veszteség érte Hanó Miklós halálával. A közéletben betöltött szerepe indokolta, hogy megemlékezzenek róla, hogy méltó döntést hozzanak. Hozzátette: mielőtt megtette az előterjesztést, személyesen egyeztetett a családdal.

Köszöntötték az egyetem új hallgatóit

A Gál Ferenc Egyetem Békéscsabai Gazdasági Karán ősszel tanulmányaikat megkezdő elsős hallgatókat köszöntötte csütörtökön Dr. Takács Árpád, dr. Árpási Zoltán, prof. dr. Dux László, Szarvas Péter és Herczeg Tamás. Elhangzott, idén mintegy 250 hallgató kezdi meg tanulmányait az egyetem békéscsabai campusán, amely a délkelet magyarországi régió szakemberképzését, továbbképzését kiemelt fontosságúnak tekinti. Dr. Árpási Zoltán, a Gál Ferenc Egyetem Gazdasági Kar dékánja kiemelte, amit ígértek az jó és értékes diploma, ehhez tudják is magukat tartani. Szarvas Péter polgármester hozzáfűzte, az egyetem békéscsabai campusára az egész megye felsőoktatásának a zászlóshajójaként reflektált, amely folyamatosan bővül. Biztosított, hogy a hallgatók tanulmányaik végeztével már kiemelkedő európai és hazai gazdasági körülmények mellett el fognak tudni helyezkedni.

Magyar sajtófotókból nyílt tárlat

Négy évtized legjobb magyar sajtófotóiból nyílt kiállítás csütörtökön a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium aulájában, a tárlat október 6-ig tekinthető meg. A kiállítás eddig csak pár helyen járt, és az iskolák közül a Szent-Györgyi az első. Elhangzott: 40 évet utazhatnak azok, akik megtekintik a tárlatot, amelyben megtalálhatók között szociofotók, portrék, de a háború pillanatai is. Imre György fotográfus, oktató köszönetet mondott azoknak, akik segítséget nyújtottak a szervezésben, akik által igazi kiállítótérré vált a Szent-Györgyi aulája.

Leendő egyenruhásokat köszöntöttek

Negyven leendő rendőrt köszöntött csütörtökön Vörös Ferenc rendőr ezredes, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője. A csoport tagjai jövő héten hétfőn kezdik meg a 10 hónapos képzésüket, amelyet követően rendőrjárőrként szolgálnak majd. Harminckilencen Szegeden ülnek iskolapadba, egy hallgató pedig Budapesten folytatja a tanulmányait. A vármegyei rendőrfőkapitány személyesen fejezte ki jókívánságait, mindannyiuknak erőt, egészséget, jó tanulást, sok sikert kívánt és biztosította őket arról, hogy számítanak rájuk, a munkájukra.

Emelkedik a víruskoncentráció

Az elmúlt hetek stagnáló időszaka után ismét emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ. A települések több mint felénél a tendencia még stagnáló, ugyanakkor emelkedés figyelhető meg kilenc nagyvárosban, köztük Békéscsabán is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában