Összefoglaló

2023.09.02. 21:17

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. szeptember 2.

A szombat sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. szeptember 2-án.

Beol.hu

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Ismét óriási forgatag volt Békéscsaba szívében, szombaton immár nyolcadik alkalommal rendezte meg Békés Vármegye Önkormányzata a vármegyei összetartozás ünnepét, a Vármegyenapot. Bemutatkoztak a vármegye gasztronómiai értékei, megmutatták magukat a nemzetiségek, megszervezték a vármegye legnagyobb kézműves vásárát és termelői piacát. A kilátogatókra, a családokra és a gyermekekre színpadi programokkal, bemutatókkal és játszóházzal is vártak.

Ötvenhárom főzőcsapat és sok száz érdeklődő résztvételével zajlik a VII. Családi Piknik Gyulán, a Wesselényi-tónál. A szombati megmérettetésen ezúttal ismét lecsót készítettek a gasztroteamek, illetve rengeteg program is várja a látogatókat.

Teljes terjedelmében égett egy ötven négyzetméteres lakóház a Békés vármegyei Doboz Toldi utcájában.

Az immár 47. MA-HAL Országos Halfőző Versenynek adott otthont szombaton Szarvas, az Anna-ligetben, azon belül is a MATE Halászati Kutatóintézetének területén. Az eseményt most először látja vendégül a település, és máris nagy sikert aratott. Főszervezője a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet, fő támogatói pedig az Agrárminisztérium és a MOHOSZ.

Már a negyedik alkalommal rendezték meg a lecsófőző versenyt szombaton, Mezőmegyeren. Míg tavaly hat, idén már tizenhat fő vett részt a megmérettetésen mind Békéscsabáról, mind pedig vidékről. Emellett társklubok, idősek klubja és több civil szervezet is fakanalat ragadott.

Lángra kapott egy bálázógép és több szalmabála Csanádapáca külterületén.

Szakértők szerint is az eltűnt maláj gép roncsait találták meg. Egy három éve kifejlesztett technológia vezethetett a nyomára.

Brutális jégeső csapott le a napokban Németországra, a teniszlabda méretű jég hatalmas pusztítást hagyott maga után a bajor tartományban.


 


 



 


 


 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában