Szakmai műhely

2023.08.26. 07:38

Vissza az iskolába: módszertani újdonságokról egyeztettek Orosházán

Orosházán, a Czina Sándor Tagintézmény adott otthont a Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében rendezett Tanítók Tanévnyitó Szakmai Műhelyének pénteken. Évek óta hagyomány, hogy a különböző szakmai csoportok a megye területéről a tanév kezdetekor találkoznak és a legaktuálisabb feladatokról, módszertani újdonságokról egyeztetnek.

Csete Ilona

Az előadóktól hasznos tanácsokat kaptak a résztvevők

Fotó: BMH

A pénteki programot Békés Vármegye Pedagógiai Oktatási Központjának vezetője, Simon Nóra Edina főosztályvezető az Oktatási Hivatal képviseletében nyitotta meg. Az idei év előkészítéseként a legfontosabb témáik voltak: szövegértés és matematikai kompetencia fejlesztésének módszerei. 

Új tankönyv megjelenését, íróikat is köszönthettek, mert itt járt Bánfi Rita szaktanácsadó és Kanka Angelika pedagógus. Az előadók között volt Bácsi Jánost az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola nyugalmazott igazgatója, aki a szövegértés kialakulásának feltételeiről, szintjeiről tartott nagyon izgalmas előadást, majd kérdésekre is válaszolt. Oravecz Eszter és Rajki-Tóth László szaktanácsadók jó gyakorlatokat osztottak meg a matematikai gondolkodás fejlesztésének támogatására, valamint a lemorzsolódás csökkentésével kapcsolatosan hasznos tanácsokat kaphattak tőlük a résztvevők. Szőkéné Lődi Ibolya szaktanácsadó figyelemfejlesztő játékgyűjteményt osztott meg a hallgatósággal. Csányi Judit vezető szaktanácsadó pedig a gamifikáció, a fejlesztő értékelés eszközeivel és új figyelemfejlesztő játékok bemutatásával ismertette meg a kollégákat. 

A meleg ellenére is nagyon hatékony, jó hangulatú szakmai programot valósítottak meg a tanítók, új módszerekkel gazdagodva.

Az idei tanév előkészítését is szolgálta a műhelymunka

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában