Augusztus 20.

2023.08.21. 12:47

Történelmi fejlesztésekről is beszélt Szarvas Péter polgármester ünnepi beszédében

Fejlesztésekről, a város rendezettségéről is szólt vasárnap augusztus 20-ai, a tűzijátékot megelőző beszédében Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere. Szent Istvánnal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a nagy uralkodó ezeréves államiságunk, nemzeti létünk egyik legfőbb szimbólumának számít. Élete, uralkodása és tettei mindannyiunk előtt példaként állhatnak.

Licska Balázs

Szarvas Péter polgármester szerint Szent István szorgalmas és alázatos építkezése példa lehet számunkra.

Forrás: Facebook

– A térség Szent István korában is dinamikusan fejlődő volt, és ez ma sincs másképpen. Békéscsabán látványos, intenzív, fejlesztésekben gazdag időszakot élünk. Történelmünk legjelentősebb városfejlesztése zajlik a szemünk előtt, döntő részben a kormány támogatásával – mondta a polgármester.

Sorolta: folytatódik és másfél év múlva várhatóan véget ér az M44-es fejlesztése, amivel a békéscsabai régiót bekötik a hazai gyorsforgalmi hálózatba. Szintén kormányzati támogatásból előző év végéig közel 100 földes utca kapott szilárd burkolatot, 63 utcában újult meg a leromlott állapotú burkolat, valamint 154 utca járdaszakasz újult és épült meg. Befejeződött a piac fejlesztése, épült egy parkolóház, valamint egy modern, több mint 6 ezer négyzetméter alapterületű fedett-nyitott vásárcsarnok, ahova hamarosan beköltöznek az árusok is. Elkészült a kulturális és építészeti kincseket bemutató Wenckheim turista- és kerékpárút. A Munkácsy Negyed kialakításához kapcsolódóan átadták az új bábszínházat, valamint megújult a Munkácsy Emlékház és a hozzá kapcsolódó Omaszta-park. A festőgéniuszhoz kapcsolódva köztéri szobrokat helyeztek ki, megújult Kiss Ernő utca és Kórház utca közötti híd, és hamarosan kezdetét veszi a Deák és a József Attila utcák közötti híd átépítése. Folyamatosan korszerűsödnek, bővülnek az óvodák, a bölcsődék és a közintézmények.

Közben Békéscsaba zöld város, sokan és sokat dolgoznak a város rendezettségének növelésén és a közterületek ápolásáért. Például a köztereket évről évre egyre több virág ékesíti, az ágyások összterülete immár túllépi az 1300 négyzetmétert is. A több mint 300 ezer négyzetméternyi közterület tisztán tartását és a közel 200 hektáros zöldterület kaszálását egyre több munkatárs bevonásával végzi a városgazdálkodási kft.

– István király szorgalmas és alázatos építkezése olyan példa számunkra, amelyet ma sem téveszthetünk szem elől. Ez Szent István legfőbb üzenete a ma emberének – hangsúlyozta Szarvas Péter. Békéscsaba polgármestere beszélt arról, hogy viharos időket élünk. Azonban mi, magyarok, csabaiak erős gyökerekkel és szilárd alapokkal rendelkezünk. Van erőnk és elszántságunk, hogy tovább erősödjünk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában