Negyvenkilenc csapat közül

2023.08.28. 11:31

Macskahalak 88 órás versenyén lett harmadik a kondorosi csapat a Hegyalján

Negyvenkilenc csapat közül a harmadikon végzett a kondorosi Skorka Árpád, Skorka Emese, Hronyecz Tamás és Tira Róbert alkotta Kis Fish is Fish Catfish Team a keddtől vasárnapig tartó, tokaji, 88 órás Hegyalja Harcsafogó Kupán. Az Élő-Tiszán második alkalommal rendezték meg ezt a versenyt, és a kondorosiaknak sikerült megvédeniük a tavaly megszerzett, rangos, harmadik helyezést.

Nyemcsok László

Negyvenkilencből harmadikok, Tira Róbert (balra), Skorka Árpád, Skorka Emese és Hronyecz Tamás

– Az utolsó nap fogása kellett ahhoz, hogy megszerezzük a bronzérmet – hangsúlyozta hazaérkezésük után Hronyecz Tamás. – A szerelékünk, a technikánk és a csalink egyaránt a harcsafogást szolgálta, miként a többi 48 csapatnál is. Nem a súly, hanem a kifogott harcsák hossza számított, a 60 centisnél nagyobb macskahalak számítottak a versenybe.

Ez a 62 centis macskahal is megugrotta a szintet

Hronyecz Tamás hangsúlyozta, a nagy hőség miatt nem akartak enni a halak, így feladták a leckét a horgászoknak. Éjjel-nappal pecáztak, kétórás alvásokkal váltották egymást. Az általuk kifogott leghosszabb harcsa 81 centis volt. A csapat nevével kapcsolatban Tamás elmondta, a magyart és az angolt ötvözték, lényegében a csapatuk nevének jelentése: a kishal is hal. A catfish macskahalat jelent, a nevet ez a hal a macskabajsza miatt kapta.

Egy szép példánnyal Tira Róbert és Hronyecz Tamás

A kondorosi csapat tagjai kiemelték, ismét óriási élményben volt részük, így jövőre is részt vesznek a versenyen. Az ideinél is jobb felszereléssel, ugyanis a 150 ezer forintos ajándékutalvány – ahogy Tamás fogalmazott – megy a pecára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában