Gyülekezeti csendes hét

2023.08.10. 13:19

Lelki erőgyűjtés: Telkibányán jártak a csabai reformátusok

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Telkibányán rendezte meg évenként szokásos gyülekezeti csendes hetét a Békéscsabai Református Egyházközség.

Szegfű Katalin

A délelőttök során hitmélyítő előadásokat hallgathattak a résztvevő gyülekezeti tagok

A délelőttök során hitmélyítő előadásokat hallgathattak a résztvevő gyülekezeti tagok, aztán délutánonként túráztak, felfedezték a környék látnivalóit, továbbá közösségépítő családi foglalkozásokon vettek részt, és lehetőség volt személyes lelki beszélgetésekre is.

– Ezt a tábort már 22 éve megtartjuk a gyülekezetünkben, bár a koronavírus-járványhelyzet idején egyszer elmaradt. Igyekszünk mindig más és más helyekre elutazni, sokfelé jártunk már az országban, Kőszegtől Mátraházáig. Idén 54 fővel, javarészt felnőttel utaztunk Telkibányára, és volt közöttünk nyolc orosházi hittestvérünk is – mondta el lapunk kérdésére Marti Miklós, az egyházközség lelkipásztora.

A hitmélyítő, hiterősítő előadásokra idén Karsay Esztert, budapesti lelkésznőt kérték fel, akinek a neve ismerősen cseng protestáns körökben, hiszen a Reformátusok Lapjában rendszeresen publikál és ismert a „lelkigondozók lelkigondozójaként” is. A békéscsabai reformátusok csendes hetén a „Felelősségünk határai” összefoglaló címmel zajlottak az előadások, aztán kisebb csoportokban a beszélgetések, és mások mellett alaposabban körüljárták a teremtett világ iránti felelősség, valamint a gyülekezet iránti felelősség kérdéskörét. 

Marti Miklós elmondta még, hogy az egyházközség sikerrel pályázott a békéscsabai önkormányzatnál, így a közösségi programokra elkülönített forrásból elnyert pénzből a táborozás költségeinek mintegy tíz százalékát tudták finanszírozni, míg a fennmaradó részt a résztvevő, vegyes korosztályú gyülekezeti tagok fizették ki.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában