Rendezvény

2023.08.07. 15:55

Idén is lecsó készül a gyulai családi pikniken

Hetedik alkalommal rendeznek családi pikniket szeptember 2-án, szombaton Gyulán, az Észak-Törökzugi lakótelepen, a Wesselényi-tónál – jelentette be főszervezőként Kónya István alpolgármester a hétfőn, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta: minden program ingyenes.

Licska Balázs

Kónya István és Nyíri Mihály ismertette a programokat.

Fotó: Bencsik Ádám

Elmondta: közkívánatra idén ismét lecsófőzőversenyt rendeznek. Bár a lecsó nem hungarikum, az egyik legnépszerűbb ételről van szó, és igaz a mondás, hogy ahány család, annyiféleképpen készül a lecsó. A versenyre lehet nevezni, eddig 24 csapat immár jelentkezett is, és a számításai szerint több mint ötven egylet méri majd össze lecsófőző tudását, tehetségét. A gárdáknak alapanyagként 10 kilogramm paprikát, paradicsomot és hagymát biztosítanak; azt, hogy milyen betéttel és fűszerekkel spékelik meg az étket, a csapatokra bízzák.

A rendezvény egyébként 8 órakor gyermekeknek szóló horgászversennyel rajtol – minden fiatal kap ajándékot –, a főzőverseny 9 órakor veszi kezdetét és 12 óráig tart. Közben lesz bűvészshow, négy csapat részvételével futballtorna, majd délután fellép a Crumpli de la Paprica formáció, illetve egészen estig Dj Bo Dish pörgeti a lemezeket. Emellett egész nap egészségügyi szűrésekkel készülnek, valamint a gyermekekre kézműves foglalkozásokkal, ugrálóvárral, óriásbuborékkal, arcfestéssel, lufihajtogatással számítanak.

Immár második alkalommal egészül ki kézműves és helyi termékek vásárával a rendezvény. Nyíri Mihály, a Gyulai Kert- és Tanyatulajdonosok Egyesületének elnöke elmondta, hogy a tavalyi repertoárhoz képest újdonságokkal is találkozhatnak az érdeklődők. Az árusok között lesznek olyanok, akik például saját készítésű kenyeret, sajtot, mézet, szörpöt, különleges süteményeket, szappanokat kínálnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában