MÁV-Volán

2023.08.21. 15:38

Érdemes figyelni a menetrendváltozásokra, ha Szegedre készül vonattal

Egyes éjszakai Szeged-Békéscsaba közti vonatok menetrendje is módosult – tájékoztatta hétfőn a MÁV-Volán Csoport az utazókat.

Csete Ilona

A MÁV Szeged-Békéscsaba vasútvonalán Szeged-Rókus és Hódmezővásárhelyi Népkert állomás között is karbantartást végeznek augusztus 21-től. A korlátozás első hetében, augusztus 28-ig a vasútvonalon és a villamoshálózaton egyidőben zajló munkálatok miatt jelentősen változik a közlekedési rend Szeged és Hódmezővásárhely között.
A Szeged-Békéscsaba vonal esti személyvonatai csak Hódmezővásárhely és Békéscsaba között közlekednek, Hódmezővásárhely vasútállomásnál a szegedi pótlóbuszokhoz biztosítják a csatlakozást. Az esti legutolsó, Hódmezővásárhelyről Orosházára induló személyvonat helyett pótlóbusz indul 23:26-kor.
Egy másik bejegyzés szerint jövő hétfőtől néhány vonalon kissé változik a vonatok menetrendje, itt is érintett Orosháza.

Augusztus 28-tól, a szokásos évközbeni változások részeként egyes vasútvonalak menetrendjét módosítja a MÁV-START a beérkezett utasjelzések, lakossági észrevételek, valamint szakmai döntések alapján. Érintett a Kiskunfélegyháza―Orosháza vonal. Konkrétan ami a 147-es Kiskunfélegyháza―Orosháza vonalat érinti: az Orosházáról 5:50-kor induló személyvonat (37439) 5 perccel korábban, 7:15-re érkezik Szentesre. A Szentesről Orosházára eddig 19:16-kor induló személyvonat (37438) Szentesről 19:40-kor indul.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában