Összefoglaló

2023.08.16. 11:18

A legfrissebb békéscsabai hírek egy helyen

Egy csokorba gyűjtöttük olvasóinknak a legfrissebb Békéscsabai híreket.

Vásári Erzsébet

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Mandalákat töltöttek meg színekkel Békéscsabán

Családi mandalaszínezőre várták az érdeklődőket kedden délután a Békés Megyei Könyvtárban. Kácsorné Győri Éva foglalkozásvezető saját alkotásaiból hozott ízelítőt, ezzel inspirálva a résztvevőket. Elmondta, régóta játszik a színekkel, ami elmélyülést ad, kikapcsolja a hétköznapi stresszből, jótékony hatással van a szervezetére. Hozzátette, minden korosztály megtalálhatja a számára legkedvesebb motívumot, hiszen különböző nehézségi szintek szerint válogatták segítőivel a mintákat. A halk, meditatív zene alatt pedig serceghetnek a ceruzák, s kicsit magukba is tekinthetnek a részvevők.

Lángokban állt egy autó az M44-esen, Békéscsaba közelében

Kigyulladt egy személyautó kedden az M44-es autóút Kecskemét felé vezető oldalán, Békéscsaba közelében, a 114. kilométernél. Teljes terjedelmében égett a jármű, amikor a békéscsabai hivatásos tűzoltók a helyszínre érkeztek. Az egységek eloltották a tüzet, és utómunkálatokat végeztek. A kiégett gépkocsi a leállósávban volt, a forgalom egy sávon haladt az érintett útszakaszon.

Forróvizes aknába esett egy nő Békéscsabán egy üzemben

Súlyosan megsérült egy dolgozó kedden egy békéscsabai gyárban, mentőhelikopterrel szállították kórházba. A rendőrségen megerősítették, hogy kedd délelőtt egy üzemben egy ott dolgozó nő egy forróvizes aknába esett. A mentők kórházba szállították. A Békéscsabai Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűncselekmény gyanúja miatt nyomozást rendelt el, és vizsgálja a történtek körülményeit, a felelősség kérdését.

Tizenhétév munkáját sűrítették egy videóba Békéscsabán

Tizenhét év kemény munkáját sűríti pár másodperces animációba az a film, amely az evangélikus nagytemplom 19. század eleji építésének munkálatait mutatja be. A videó az evangélikus kistemplomban tekinthető meg – ismertette a Visit Békéscsaba. Hozzátették, hogy mind a kistemplom, mind a nagytemplom augusztusban keddtől szombatig 14 és 18 óra között látogatható, sőt a kistemplomban a korabeli tűzfigyelő toronyba is fel lehet menni, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a belvárosra és a szemközti nagytemplomra.

Halálos késelés történt egy békéscsabai hotelben

Békéscsabán, a Kórház utcában, egy hotel teraszán kedden 21 óra 45 perc körül egy vendég szóváltás után, dulakodás közben egy bicskával többször megszúrta a hotel egyik alkalmazottját. A sérültet kórházba vitték, ott később életét vesztette. A vendég, egy 27 éves érdi férfi elmenekült. Miután a rendőrség kiadta a körözését, szerdán reggel fél 8 körül megjelent a Monori Rendőrkapitányságon, feladta magát.

Folyamatosan takarítanak a galambok után Békéscsabán

Szüntelenül zajlik a galambok és a galambpiszok elleni küzdelem Békéscsaba belvárosában, és bár mindez szélmalomharcnak tűnik, mindent megtesznek azért, hogy rendezettek, tiszták legyenek a közterületek – ismertette Balla Ferenc, a városgazdálkodási kft. ügyvezetője. Hozzátette, kétféle galambot kell megkülönböztetni Békéscsabán: vannak a házi galambok és az örvös galambok. Előbbiek az épületek homlokzatain, utóbbiak pedig fákon fészkelnek. A házi galambok komoly károkat tudnak okozni az épületek homlokzatában, és odapiszkítanak az épületek tövébe, a járdákra. Nem védettek, el lehet távolítani a fészkeiket egész évben, és havonta egy alkalommal meg is teszik ezt egy emelőkosaras járművel, hogy megőrizzék az épületek állagát. Az örvös galamb sem védett, ugyanakkor van egy jogszabály, miszerint márciustól augusztusig nem lehet hozzányúlni a fészkéhez. Emiatt csak úgy tudnak védekezni a piszka ellen, hogy folyamatosan takarítanak. A hét minden napján meg is teszik ezt, saját munkatársakkal és alvállalkozók bevonásával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában