Megmérettetés

2024.06.06. 18:55

Aranyérmet szerzett a csabai fotós az amerikai versenyen

Szabó István a „New York Photo Fair 2023” elnevezésű nemzetközi versenyen, fekete-fehér kategóriában elnyerte az Amerikai Fotóművészeti Szövetség (PSA) aranyérmét.

Dinya Magdolna

A versenyre 47 országból érkeztek fotók, ahol a „Gerda” című fotója fekete-fehér kategóriában elnyerte az Amerikai Fotóművészeti Szövetség (PSA) aranyérmét, melyet a napokban kapott meg.

A képen Gurzó Gerda és Szarka nevű lova látható
A képen Gurzó Gerda és Szarka nevű lova látható Fotó: Szabó István 

Szabó István elmondta, hogy már nagyon régóta fotózik, azonban öt éve kezdett el kifejezetten a lovas témakörrel foglalkozni. Legtöbbször a békéscsabai lovardákban készíti képeit, de gyakran kap felkéréseket az ország különböző pontjairól.  Számos nemzetközi versenyen szerepelt már sikeresen a fotóival, ezért meghívást kapott az amerikai versenyre, ahol végül győzedelmeskedett. 

A lovak iránti szeretete már gyermekkora óta jelen van. Már akkor is sokat érdeklődött a művészetek iránt, és gyakran rajzolt, főként lovakat. Ez a szenvedélye megmaradt, de most fényképezőgéppel örökíti meg a pillanatokat. Továbbra is szeretne részt venni különböző nemzetközi fotópályázatokon és versenyeken, a jövőben pedig kiállítást is szervezne a képeiből.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában