Kiállítás

2023.07.16. 13:01

Tünde terápiája a festés, megmutatta Kardoskúton

Nagyon gazdag programkínálata volt a hétvégi kardoskúti falunapnak. A helyi művelődési házban megnyitottak egy kiállítást is: az orosházi Mészáros Tünde festményeivel kapott bemutatkozási lehetőséget.

Csete Ilona

Mészáros Tünde képeivel bemutatkozott a kardoskúti falunapon.

Fotó: Facebook

Korábban a fotózás varázslatos világában merült el, s készített a természet csodáit is megörökítő felvételeket az alkotó; szakácskönyvek illusztrálásában is jeleskedett, míg rá nem lelt újabb önkifejezási módjára Mészáros Tünde. Három éve fest fotóvászonra (újrahasznosított, fel nem használt anyagra), vagy farostra.

– A világjárvány idejében, 2019-ben karanténba kerültem kontakt személyként. A lányom vásárolt nekem egy akvarell ceruzakészletet. Sok időm volt, próbálkoztam... Ekkor készítettem Csík Ferenc orosházi amatőr festő barátunk művészeti albumát is, s tőle sok segítséget kaptam. Örömmel töltött el a festés, célokat tűztem ki magamnak, amiket megvalósítottam – mesélt az inspirációról Tünde, aki tavaly a szülőfalujában kapott lehetőséget az első, önálló kiállítás megrendezésére. A képeit az ottani falumúzeumnak ajándékozta – ismertük meg a folytatást. Ám egy váratlan betegség megtörte testét s lelkét. Az alkotás (a gyógyító terápia mellett) jó hatással volt reá. Elhatározta, fest egy orosházi sorozatot, hiszen itt él, sokat köszönhet a városnak. Most pedig egy balatoni sorozaton dolgozik. 

Tele van tervekkel, s a jó dolgok megtalálják. Mint ez a kardoskúti önálló tárlat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában