Közlekedés

2023.07.22. 19:47

Hamarosan véget érnek az útfelújítások Sarkadnál

Gyula és Sarkad között befejeződtek, Sarkad és az országhatár között pedig hamarosan véget érnek a felújítási munkálatok – ismertette dr. Mokán István, Sarkad polgármestere.

Licska Balázs

Fontos útépítési projektek értek a finisbe.

Fotó: MW/illusztráció

A közútkezelőnél megerősítették, hogy Sarkad és Gyula között befejeződtek a kivitelezési munkálatok, amelyek eredményeként a gyulai Fehér-Körös-hídtól Sarkad irányába rendbe tettek 1,5 kilométert. Sarkad és az országhatár, pontosabban Sarkad és a VÉDA-kapu között 2,2 kilométert újítanak fel. A beruházás a közvetlen befejezés előtt áll, csak a szalagkorlátok építése van hátra, utána indulhat a műszaki átadás-átvétel, amely várhatóan augusztus elején ér véget. Mindkét helyszínen áprilisban kezdődtek a munkálatok.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. nemrég a sarkadi képviselő-testület ülésén is tájékoztatót adott a fejlesztésekről, a közúthálózat állapotáról. A városvezető elmondta: egy állami projekt részeként elindították a Doboz és a sarkadi zöldséges körforgalom közötti kerékpárút-építés tervezését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában