Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság

2023.06.10. 10:40

Folytatódik a gyulavarsándi híd bontása, maradt a harmadfokú készültség a Fehér-Körösön

Továbbra is pontszerű harmadfokú készültség van a Fehér-Körösön. A gyulavarsándi híd bontása pénteken folytatódott, a híd elbontott darabjait a hullámtérből eltávolítják, hogy egy esetlegesen érkező árhullám se tudja azokat magyar területre sodorni.

Papp Gábor

A fagerendákat elszállítják a hullámtérből.

Forrás: KÖVIZIG

A román vízügyi szakemberek ideiglenes terelőművet feszítettek a mederbe, hogy az elsodródó híddarabokat felfogják – tájékoztatta hírportálunkat közleményében a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság. A KÖVIZIG munkatársai a Gyulavári hídnál lévő vízkárelhárítási helyen felkészülten várják az esetlegesen érkező uszadékokat, hiszen az ideiglenes terelőműben nem lehetnek teljesen biztosak. A híd fagerendáit vasszerkezet is rögzítette, így nem csak a gerendák, de a vasdarabok is nagy kárt tudnának okozni a duzzasztó tömlőjében.

 Ideiglenes terelőművet feszítettek a mederbe. Fotó: Batai Gergely

A vízkárelhárítási helyen daruval, merülőfal szükség szerinti telepítésével biztosítják a gyulai duzzasztó védelmét, így azonnal ki tudják terelni az esetlegesen érkező híddarabokat. A munkát fénytoronyok is segítik, mellyel 24 órában látják el a figyelőszolgálatot.

Pénteken a gyulai duzzasztó tömlőjét újra feltöltötték és a duzzasztást visszaállították a nyári szintre, így az Élővíz-csatorna frissvíz betáplálását újra biztosítani tudják. Az elmúlt napon az igazgatóság részéről 24 fő vett részt a védekezésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában