Mi Hazánk

2023.06.08. 14:44

Kiállnak a kútamnesztia mellett: Gyulán tartott utcafórumot Toroczkai László

Ne sarcolják meg a fúrt kutak tulajdonosait! címmel tartott utcafórumot csütörtökön kora délután Gyulán, az Eszperantó téren Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, országgyűlési képviselő.

P. G.

Toroczkai László mellett Vidó Attila, a mozgalom választókerületi elnöke.

Fotó: Bencsik Ádám

Toroczkai László elmondta, a Mi Hazánk Mozgalom győzelmének tartja, hogy jövő héten szavaz a parlament az úgynevezett kútamnesztia-törvényjavaslatról. Úgy fogalmazott, számukra egyetlen egy dolog számít, az, hogy mi jó Magyarországnak és mi jó a magyaroknak.

– A kútamnesztia-törvény jó, ezért megszavazzuk. Ennek a legfontosabb üzenete, hogy az állam nem fog odamenni a kertekbe, nem fog odamenni a gazdák földjeire – hangsúlyozta. Véleménye szerint a kutak regisztrációjával kapcsolatos intézkedések nem csak a gazdákat, a kerttulajdonosokat sújtotta volna kedvezőtlenül, a költségek – vélekedett – az amúgy is magas élelmiszerárakban is megjelentek volna. Úgy gondolja, a kutak regisztrációja óriási veszélyeket rejtett magában, ezért is kezdtek országjárásba, és gyűjtöttek össze az aktivistáik, helyi tagjaik, szimpatizánsaik segítségével több tízezer aláírást az intézkedés ellen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában