Mi Hazánk

2023.06.08. 14:44

Kiállnak a kútamnesztia mellett: Gyulán tartott utcafórumot Toroczkai László

Ne sarcolják meg a fúrt kutak tulajdonosait! címmel tartott utcafórumot csütörtökön kora délután Gyulán, az Eszperantó téren Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, országgyűlési képviselő.

P. G.

Toroczkai László mellett Vidó Attila, a mozgalom választókerületi elnöke.

Fotó: Bencsik Ádám

Toroczkai László elmondta, a Mi Hazánk Mozgalom győzelmének tartja, hogy jövő héten szavaz a parlament az úgynevezett kútamnesztia-törvényjavaslatról. Úgy fogalmazott, számukra egyetlen egy dolog számít, az, hogy mi jó Magyarországnak és mi jó a magyaroknak.

– A kútamnesztia-törvény jó, ezért megszavazzuk. Ennek a legfontosabb üzenete, hogy az állam nem fog odamenni a kertekbe, nem fog odamenni a gazdák földjeire – hangsúlyozta. Véleménye szerint a kutak regisztrációjával kapcsolatos intézkedések nem csak a gazdákat, a kerttulajdonosokat sújtotta volna kedvezőtlenül, a költségek – vélekedett – az amúgy is magas élelmiszerárakban is megjelentek volna. Úgy gondolja, a kutak regisztrációja óriási veszélyeket rejtett magában, ezért is kezdtek országjárásba, és gyűjtöttek össze az aktivistáik, helyi tagjaik, szimpatizánsaik segítségével több tízezer aláírást az intézkedés ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában