Képviselő-testületi ülés

2023.06.30. 12:43

Hatalmas munkát végeznek a szociális szolgáltató szakemberei

A Békési Járási Hivatal és a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ tájékoztatójáról is tárgyalt csütörtöki ülésén a helyi képviselő-testület – mondta el a tanácskozást követő sajtótájékoztatón Kálmán Tibor. A város polgármestere kifejtette, a járási hivatal közmegelégedésre dolgozik, munkatársaik mindenkinek segítenek, nagyon fontos szerepet töltenek be a település életében.

Papp Gábor

Az ülésen több fontos döntést is meghoztak.

Szólt arról, hogy a testület egyhangúlag elfogadta a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ tavalyi évi tevékenységéről szóló tájékoztatót. 

– Az intézmény szakemberei elképesztő munkát végeznek, több mint 12 -féle feladatot látnak el. Olyan csapat dolgozik, amelynek tagjai mindent megtesznek a rászorulókért, a nehéz helyzetbe került emberekért – fogalmazott. Kiemelte, arról is döntöttek, hogy elfogadják Köröstarcsa község csatlakozási kérelmét, és együtt dolgoznak majd a Békési Kistérségi Intézményfenntartó Társulás keretein belül meghatározott szociális alapellátások terén.

Balog Zoltán, az ügyrendi, lakásügyi és közrendvédelmi bizottság elnöke elmondta, hogy a testület döntése értelmében a Baky utca 1. társasház közösségének segít a város kamatmentes kölcsönnel.  Hozzátette, a település idei költségvetésében 5 millió forint áll rendelkezésre kamatmentes kölcsön támogatás jogcímen, amelyből magánszemélyek első lakáshoz jutását és társasházak felújítását segíti a város.

A csütörtökön tartott ülésen 840 ezer forintot szavazott meg a képviselő-testület Mucsi András kerületi képviselő javaslatára a Baky utca 1. szám alatti társasház kérelme alapján, akik az ingatlan tetőszerkezetét és homlokzatát akarják felújítani. A közösség önerővel is rendelkezik a munkálatokhoz.

Balog Zoltán elmondta, hogy ebben az évben már három fiatal családot segített a városi önkormányzat abban, hogy saját első lakáshoz jussanak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában