Békéscsaba

2023.06.28. 13:58

Eldőlt, hogy mi lesz a sportcsarnokkal és a stadionnal

Hogyan lenne érdemes működtetni az önkormányzati tulajdonban lévő sportlétesítményeket, főleg a városi sportcsarnokot és a Kórház utcai stadiont – erre keresték a választ egy anyagban, amely a minap került a városi közgyűlés elé.

Licska Balázs

Varga Tamás alpolgármester az ülésen elmondta: többféle lehetőséget megvizsgáltak. Az egyik változat, hogy a városi sportcsarnok és a Kórház utcai stadion működtetését átadnák az azokat használó kluboknak, voltak egyeztetések erről. A második variáció, hogy a vagyonkezelő zrt.-n belül létrehoznak egy önálló céget, amely a sportlétesítmények üzemeltetésével foglalkozik, ám ez egyelőre nem tűnik gazdaságosnak. Harmadik lehetőségként a városgazdálkodási kft. is bemutatta, hogy részfeladatokat tudna vállalni. A negyedik változat az, hogy a vagyonkezelő zrt.-n belül megerősítik ezt az üzletágat, ennek érdekében tettek is lépéseket, egy szakemberrel bővült a csapat, és immár vannak részeredmények.

A grémium felkérte a vagyonkezelő zrt.-n, hogy dolgozzon ki egy koncepciót, miként lehetne üzemeltetni a városi kézben lévő sportlétesítményeket, kiemelt figyelmet fordítva a városi sportcsarnokra és a Kórház utcai stadionra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában