Békés vármegye

2023.05.18. 19:42

Több mint egymilliárdot kapott öt település hat beruházásra

Csaknem 1,2 milliárd forint érkezik Békés vármegyébe a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretében, miután a napokban kedvező döntések születtek újabb hat projekt vonatkozásában – ismertette Zalai Mihály, Békés Vármegye Önkormányzatának elnöke.

L. B.

Zalai Mihály: kedvező döntések születtek.

Fotó: Lehoczky Péter

Ebből a támogatásból öt településen turisztikai beruházások; piacot, vásárteret; szabadidőközpontot; valamint mini bölcsődéket és óvodákat érintő fejlesztések valósíthatók meg. Elmondta, a beadott pályázatok elbírálása folyamatosan zajlik, a források egy részéről egyelőre nem született döntés. A határozatokat az irányító hatóság hozza meg.

A vármegye önkormányzatának közleménye szerint az 1,2 milliárd forint úgy áll össze, hogy a mostani körben Szeghalom 320 millió és 63 millió; Orosháza 611 millió; Kevermes 124 millió; Békésszentandrás 37 millió; Békéssámson 35 millió forint támogatásban részesült a TOP Plusz keretében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában