Békéscsaba

2023.05.28. 19:43

Megtelt a Munkácsy-negyed gyermeknapon – galériával

Békéscsaba nagy része szinte kiürült, a Munkácsy-negyed viszont megtelt május 28-án, vasárnap, a nemzetközi gyermeknapon, hiszen számtalan programmal készültek a Munkácsy Negyed intézményei a pünkösdi hétvégére.

Gyemendi Réka [email protected]

Fotó: Für Henrik

A Csabagyöngye Kulturális Központban, ahogy korábban is, sokszínű programokkal várták a kicsiket és nagyobbakat, mind az épületben, mind annak bejárata előtt, illetve a stégen is, ahol fellépett a Csabai Színistúdió, volt Baba-mama torna, meghallgathatták a résztvevők Évi Tündér zenés műsorát, majd bűvészműsorral zárult a fellépések sora. Bent ugrálóvár, táncház, szelfi-tükör, ügyességi- és logikai játékok várták a családokat, az éhes szájak pedig fogyaszthattak vattacukrot, kürtőskalácsot vagy hot dogot.

Emellett, az önkormányzat támogatásával 500 Csaba-szeletet is kiosztottak a Csabagyöngyében, melyeket Szarvas Péter polgármester, illetve Varga Tamás és Nagy Ferenc alpolgármester kínált.

Az újonnan megnyílt Napsugár Bábszínház is óriási sikernek örvendett egész hétvégén. Ahogy korábban beszámoltunk róla, látványos felvonulással nyitott meg az intézmény szombaton, a 10. Színházi Olimpia keretében pedig összesen tizenhárom produkcióval készültek a a hosszú hétvégére.

Vasárnap a gyermekek találkozhattak gólyalábasokkal, láthattak cirkuszi varieté-t, kesztyűs előadást, volt mechanikus játszótér és nyitva tartott Kádár Ferkó Fotószínháza is a Napsugár előtti parkban.

A Munkácsy Mihály Múzeumba is ellátogathattak a családok, ahol rengeteg különleges, ismeretterjesztő foglalkozással találkozhattak. Volt „korabeli messenger”, régészeti homokozó, történelmi fotósarok, konzervdoboz céllövölde és lufi íjászat is.

A Békés Megyei Könyvtár is díjtalan belépéssel várt mindenkit a gyermeknapon. A gyerekek megtornáztathatták az agyukat kirakókkal vagy torpedóval, volt „Érezd a játékot!” nevű program, ahol a tapogatásé és a fülelésé volt a főszerep, ezen felül több ügyességi játékkal, valamint kutyasimogatóval is készültek a szervezők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában