Szervusztok, Pajtikák!

2023.05.27. 17:34

Óriás halak úsztak át Békéscsabán: a bábszínház megnyitását ünnepelték – galériával, videóval

Óriási halak úsztak végig a városon, nagyszabású felvonulással nyitotta meg kapuit a nézők előtt a Napsugár Bábszínház szombaton. Szombattól három napon át tizenkét előadás lesz látható a színházban magyar, cseh, olasz, francia, norvég, ukrán és spanyol bábosoktól, a gólyalábas menetszínháztól a kesztyűbábos vásári játékon át a marionett show-ig.

Gyemendi Réka [email protected]

A látványos menet a Korzó téren kezdődött

Fotó: Bencsik Ádám

A 10. Színházi Olimpia, azon belül pedig a Bábművészeti Világtalálkozó rendezvénye a Szervusztok, Pajtikák! nevű eseménysorozat, amely szombattól hétfőig várja az érdeklődőket Békéscsabán. Az új bábszínházat hivatalosan pénteken este adták át.

Szombaton délelőtt a csabai bábosok és az ukrán Art Prom és V.O.S.A. Halak című óriásbábos felvonulásához csatlakozhattak az érdeklődők. A látványos menet a Korzó téren kezdődött, majd a résztvevők a főtéren keresztül sétáltak el a Békés Megyei Könyvtárig, onnan pedig a Napsugár Bábszínház új épületéhez, a megújult Ursziny-Beliczey-kúriához. 

Lenkefi Zoltán igazgató megnyitó beszédében meghatónak nevezte az új épület átadását. Ismertette, édesapja, Lenkefi Konrád 1961 óta vezette a báegyüttest és igyekeztek az ő örökségét megfelelően képviselni.

– Fantasztikus nagy előrelépés mind szakmailag, mind emberileg, hogy megnyithatjuk az új bábszínházat. Nagyon örülünk annak, hogy Békéscsaba lakossága ilyen mértékig támogat minket és remélem, hogy ez így is fog maradni. Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy megfelelő programokat hozzunk ide önöknek – fejezte ki örömét és büszkeségét a bábszínház igazgatója.

Ezután a bábszínház hivatalos megnyitását jelképező, napsugár színű szalag átvágása következett, a feladatra az egyik jövőbeli kis néző, Fábián Palika jelentkezett.

A megnyitó után több előadást láthatott a közönség és egy kulisszajáráson is részt vehettek az érdkelődők a megújult épületben. A Bávművészeti Világtalálkozó keretében vasárnap és hétfőn több előadással és kulisszajárással várják a látogatókat. A 10. Színházi Olimpia keretében  június végéig összesen közel harmincöt előadást láthat a közönség a színházban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában