Végzős diákok

2023.05.08. 11:53

Elkezdődtek a magyarral az idei érettségi vizsgák

Rendben elkezdődtek hétfőn délelőtt Békés vármegye középiskoláiban, így a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégiumban is az idei érettségik. Szabó László igazgató elmondta, hogy az intézményben 165 végzős vizsgázik a következő napokban, hetekben.

L. B.

Elkezdődtek az érettségi vizsgák az Andrássy gimnáziumban is.

Fotó: Für Henrik

A fiatalok több tollal, valamint inni- és ennivalóval felszerelkezve ültek be a padokba. Az igazgató hozzátette, hogy a tanulók izgultak a magyar vizsga előtt, mivel az nem a klasszikus műveltséget méri, hanem inkább a szövegértési és szövegalkotási kompetenciákra kíváncsi. A leginkább viszont a keddi matematika vizsga előtt szoktak lámpalázasak lenni a diákok. 

Fotó: Für Henrik

Az Oktatási Hivatalnál ismertették: Békés vármegyében összesen csaknem 3700-an érettségiznek. Magyar nyelv és irodalomból középszinten majdnem 2500-an, emelt szinten 40-en; matematikából középszinten mintegy 2500-an, emelt szinten 69-en; történelemből középszinten 2355-en, emelt szinten 207-en vizsgáznak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában