Egészségtudatosság

2023.05.07. 18:39

Csábítanak Gyopárosra családilag mozogni

Séta, nordic walking, futás, kerékpározás, mindez többféle szűrővizsgálattal kiegészítve. Ezt nyújtja az orosházi kórház egészségfejlesztési irodájának családi programja május 13-án, szombaton Felhívásuk így szól: Mozogj a családdal a gyopárosi tó körül!.

Cs. I.

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Az egészségtudatos magatartás, az egészséges életmód kialakítása gyermekkorban különösen fontos. Az egészséges életmódra nevelés legfontosabb színtere a család, majd később az óvoda és az iskola. Ám legjobban a szülők példamutatásán keresztül lehet motiválni a gyerekeket a mozgásra. És nekünk éppen ez a célunk ezzel a rendezvénnyel – fogalmaz Czank Klára.

Az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Egészségfejlesztési Irodájának (EFI) vezetője hozzáteszi, a rendszeres testmozgás hozzásegíti a családokat, hogy hosszabb távon egészségesen éljenek, és megelőzzék az úgynevezett civilizációs betegségek kialakulását.

– Ezen az eseményen a mozgás a lényeg, azt, hogy ennek ki, milyen formáját választja, egyéni döntés. Lehet sétálni, előkerülhetnek az egyre népszerűbb nordic walking botok is. A futáshoz 1-10 kilométer közötti távra várjuk a résztvevőket, minden futót oklevéllel jutalmazunk. De ha valaki kerékpározni szeretne, azt is szívesen látjuk. Legyen gyerek, felnőtt vagy nyugdíjas, nem számít, hiszen mozogni minden életkorban jó dolog – tette hozzá az EFI vezetője.

A részvevőket 2023. május 13-án, szombaton 15 órára várják Gyopárosfürdőn a Hotel Corvus Aqua parkolójában. A teljesítendő távok a gyopárosi tó körül lesznek kijelölve. A családi program kiváló alkalom arra is, hogy a résztvevők gyűjtsék a lépéseket és egyéb aktivitásokat a népszerű applikációkhoz, ezzel is támogatva az iskolákat és a munkahelyeket.

A mozgásformák mellett vércukor-, vérnyomás- és testtömeg összetétel mérésre is lehetőség lesz. A kisebb gyerekek pedig aszfaltrajzot készíthetnek krétával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában