Adománygyűjtés

2023.05.24. 13:17

Chipek segítségével mérték a köröket a szarvasi jótékonysági futáson - galériával

Futókörök napját és adománygyűjtő programot szerveztek a 7,5 éves Szenteczki Lilikének vasárnap Szarason. Krivik Viktor, a polgármesteri hivatal programszervezője szerdán összegezte hírportálunknak a kettős rendezvény sikerét.

Vásári Erzsébet, [email protected]

Fotó: Gácsiné Petrovics Szilvia

Krivik Viktortól megtudtuk, a SZEOSZ (Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége) és az Aktív Magyarország országos felhívásához csatlakozva szerveztek „Futókörök Napja” rendezvényt vasárnap Szarvason, az Erzsébet-ligetben. Hozzátette, ezen a napon az ország 25 különböző pontján vehették birtokba a rekortán borítású futóköröket a mozogni vágyók.

Az eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött volt. A megtett köröket időmérő chipek segítségével mérték egységesen mind a 25 helyszínen a szervezők, és az első három legtöbbet futó részvevő értékes sportszervásárlási utalványt érdemelt.

A programszervező elárulta, a létszámot és a szoros eredményt látva a szarvasi rendezők némileg változtattak a helyi játékszabályon, és ők az első 5 futót díjazták vásárlási utalványokkal:

1. Szőllősi Vivien 40 kört futott, ami (46.000 km)
2. Petrovics Kató 39 kör (44.850 km)
3. Derék Hajnalka 34 kör (39.100 km)
4. Petrovics Soma 33 kör (37.950 km)
5. Balázs Gergely 32 kör (36.800 km) 

Kelcsi Olivér és Németh Endre Pál pedig az első félmaratoni távjukat teljesítették a rendezvény keretében, ezért nekik különdíjat adtak a szervezők.

Krivik Viktor elmondta, a rendezvény szervezését a Szarvasi Úszó és Vizilabdasport Egyesület az Önkormányzattal karöltve vállatta magára, így ők biztosították a feltételeket munkatársaikkal, és az önkéntes segítőkkel együttesen.

Az eseménnyel egy időben és helyszínen zajlott Tárnyik Ildikó és családjának vezetésével a Fuss, bringázz, sétálj Lilikéért elnevezésű jótékonysági akció is, amely rendezvénnyel Szenteczki Lili családját támogatták. Megtudtuk, Lilike egy 7,5 éves beteg kislány, aki kétéves koráig éppen úgy fejlődött, mint a kortársai, majd kiderült, hogy egy nagyon ritka genetikai betegségben szenved. Jelenleg szülei és családtagjai áldozatos gondoskodása ellenére sem képes az önálló mozgásra, sem a beszédre, emiatt 24 órás felügyeletre szorul. Lilike gyógyulásának elősegítésére 400 darab támogatói felajánlás, illetve adományok is érkeztek civil szervezetektől, cégektől, magánszemélyektől, és intézményektől a szervezőkhöz, amiket a nap folyamán kisorsoltak.

A futások összegzésére visszatérve Krivik Viktor elárulta, Szarvas 291 futóval, összesen 1880 kilométerrel a 16. helyen végzett a városok versenyében, ezen kívül 91 gyalogló, 71 kerékpáros, valamint számtalan támogató és szurkoló volt jelen az Erzsébet-ligeti köröndön, és futott, bringázott, sétált, első sorban Lilikéért.

A 25 településen egyidőben indított rajt előtt Molnár Etele, Szarvas alpolgármestere köszöntötte elsőként a megjelenteket, majd Gesztesi László, a Corteva Agriscience termelési igazgatója, dr. Darida András, a SZUSE elnöke, és Szenteczki Róbert, Lilike édesapja köszönték meg a nagy számú részvételt, valamint a támogatást. Babák Mihály polgármester indította a futókat, kerékpárosokat és a gyaloglók csapatát, amivel kezdetét vette a futókörök napi verseny.

Mint kiderült, Molnár Etele adományozóként is patronálta a rendezvényt, hiszen Lilike gyógyulására 50 ezer forintot, a rendezvény költségeire 150 ezer fornitot, valamint a szeptemberi Körös-körül Futófesztiválra szintén 150 ezer forintot ajánlott fel.

Az esemény kísérő programjai voltak a Szarvasi Sportkutyás Egyesület bemutatója, a Körös-Szögi Hagyományőrző Csikós Egyesület lovastorna csapatának bemutatója, valamint a Székely Iskola együttesének, a Hangol óra zenekarnak a koncertje is. Volt továbbá hajfonás és kézműves foglalkozás a legkisebbeknek Kelcsi Sarolta vezetésével, egészségügyi állapot felmérés, ellenőrzés, és nordic walking a Szarvasi Szakorvosi Kft. munkatársaival.

A résztvevők között civil szervezetek, nyugdíjas csoportok, iskolák, sportegyesületek is megtalálhatóak voltak. Továbbá a házigazda SZUSE úszóinak és családtagjainak - Zalán Csaba edző vezetésével -, illetve Szarvasi Birkózó Egyesületnek sem volt kérdés, hogy részt vesznek-e a rendezvényen, hiszen ők is a “Fuss, bringázz, sétálj Lilikéért!” jótékonysági megmozdulás részesei akartak lenni. Mindkét egyesület fontosnak tartotta emellett maximálisan hozzájárulni ahhoz, hogy Szarvas minél több kilométerrel büszkélkedhessen a Futókörök Napján, ennek érdekében a birkózók megközelítőleg 140 kilométert futottak.

Támogatói is szép számmal akadtak a rendezvénynek. Volt, aki utalt Lilike számlájára, volt, aki tárgyi felajánlásokkal érkezett, de a szervezők étkezésére is érkeztek felajánlások, így egy finom babgulyást kaptak ebédre a nap segítői. A szervezők: Rohonyné Urbancsok Zsuzsanna, Tárnyik Ildikó, Demeter Orsolya és Krivik Viktor voltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában