Békéscsaba

2023.05.10. 14:41

Átadták az Andrássyban a Barát Tünde-díjakat

Átadták a minap, a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium ballagási ünnepségén a Barát Tünde-díjakat és a különdíjakat.

L. B.

A Barát Tünde emlékére alapított díj megalapítását tavaly októberben jelentették be.

Fotó: Für Henrik

Az elismerést a tavaly elhunyt pedagógus családja alapította a középiskola együttműködésével. A cél az, hogy Barát Tünde hivatását és munkáját folytatva esélyt adjanak arra, hogy minél több fiatal bontakoztathassa ki tehetségét a média és a filmkészítés területén. Az andrássys diákoknak szóló pályázat minden évben október 6. és április 6. között zajlik, az aktuális téma pedig mindig kapcsolódik a tanárnő életéhez, hitvallásához – ennek alapján az idei téma a hála volt.

A díj odaítéléséről egy tizenegy tagot számláló zsűri döntött. A pályázatra 19 alkotás érkezett a két kategóriában, és a magas színvonal miatt a bírálók úgy határoztak, hogy mindkettőben egy-egy különdíjat ugyancsak kiosztanak. Média kategóriában Barát Tünde-díjat érdemelt ki Ricci Elena, különdíjat kapott Kovács Eszter; mozgókép kategóriában pedig Nagy Dóra vehette át az elismerést, különdíjas lett Szelekovszky Zalán.

A díjazott alkotások itt tekinthetők meg, olvashatók el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában