Beszámoló

2023.04.23. 18:51

Új helyeket alakítanak ki a vésztői temetőben

A temető üzemeltetése is napirendre került nemrég a képviselő-testület ülésén. Karakas Anikó polgármester elmondta, hogy az önkormányzatra háruló üzemeltetési feladatok a városüzemeltetési irodához tartoznak, míg a temetkezési szolgáltatásokat egy cég végzi. Mivel a sírhelyek száma jelentősen csökken, pályázatot nyújtottak be, hogy újabb helyeket, parcellákat alakítsanak ki.

L. B.

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Emellett új nagykaput terveznek a bejárathoz, a vécét szintén felújítanák.

A beszámolóból kiderült, hogy immár működik kamerarendszer a sírkertben, és a városüzemeltetési iroda szakemberei tavaly elkezdték a kerítés felújítását, javították a betonutat, valamint rendbe tették a szemétgyűjtő kalodákat is.

Lázár Attila önkormányzati képviselő felvetéseire a cég ügyvezetője, Dorogi János azt mondta, szerinte a jelenlegi, a város által kiépített és bővíthető kamerarendszer is visszatartó erővel bír, példaként hozta fel, hogy megszűntek a korábbi átjárások. Arról, hogy miért nem lehet a vésztői irodában bankkártyával fizetni, hozzátette: két fizetési mód van, átutalásos és készpénzes számla. A bankkártya azért sem megfelelő, mert előfordul, hogy limitproblémák merülnek fel fizetéskor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában