Momentum

2023.04.03. 11:03

Sebők Éva nemet mondott a békepárti parlamenti határozatra

Bár az Országgyűlés elfogadta a minap azt a békepárti határozati javaslatot, amelyet a kormánypártok nyújtottak be az orosz-ukrán háború egyéves évfordulója kapcsán, illetve amely tartalmazza, hogy a fegyverszállítások és a további szankciók helyett mielőbbi béketárgyalásokra van szükség, a momentumos Békés vármegyei országgyűlési képviselő, Sebők Éva – ellenzéki képviselőtársaival közösen – nemet mondott erre.

Beol.hu

Sebõk Éva

Fotó: Bruzák Noémi/MTI

Mint megírtuk, a határozattal – amelyet 130 igennel és 24 nemmel szavaztak meg a képviselők – az Országgyűlés kifejezi elkötelezettségét a béke mellett, és rögzíti: azt várja el a nemzetközi közösség minden tagjától, hogy a mielőbbi béke érdekében lépjen fel, és kerülje azokat a lépéseket, amelyek a háború kiterjedésével járnak.

– Egy olyan határozati javaslatot, amely tényként állít hazugságokat, nem lehet támogatni – indokolta döntését Sebők Éva. Hangsúlyozta: Oroszország támadta meg Ukrajnát, és csak olyan béke fogadható el, amellyel Ukrajna területi integritása nem sérül. Mint mondta, a háború kitörése óta járt Kárpátalján, Ukrajnában, így személyes tapasztalatai alapján hoz döntéseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában