Verseny

2023.04.21. 16:35

Kiválóan trombitáltak a gyulai iskola diákjai

Remekeltek a gyulai diákok a közelmúltban Kiskőrösön megtartott területi trombitaversenyen.

P. G.

A Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolából az öt korcsoportban megrendezett versenyre négy korcsoportban, négy tanuló nevezett. A versenyen dicséreteket, nívódíjakat, kiemelt nívódíjakat, illetve különdíjakat adományozott a neves szakemberekből álló zsűri, és a gyulai iskola mind a négy növendéke kiemelkedően jól szerepelt a megmérettetésen.

Az öt korcsoportban kiosztott tizennyolc kiemelkedő nívódíjból négyet az iskola tanulói érdemeltek ki. Ezen felül két különdíjat is sikerült „bezsebelniük”. Horváth Csenge Virág, az iskola sarkadi telephelyének tanulója második korcsoportban kiemelt nívódíjas lett. Felkészítő tanára Juhász Gergő. Balogh Benedikt, az iskola sarkadi telephelyének tanulója a harmadik korcsoportban ugyancsak kiemelt nívódíjat érdemelte ki, illetve különdíjat vehetett át a kötelező darab legjobb előadásáért. Benediktet ugyancsak Juhász Gergő készítette fel a versenyre. Czégény Anna Maja a negyedik korcsoportban kiemelt nívódíjat vehetett át. Felkészítő tanára Döge Csaba. Cséffán László, az ötödik korcsoportban a kiemelt nívódíjat érdemelte ki, illetve különdíjjal is elismerték a szabadon választott darab legjobb előadásáért. Lászlót Czirok Mihály készítette fel. Az elismeréseknek köszönhetően az iskola a verseny legeredményesebb csapata lett a kiskőrösi területi trombitaversenyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában