Ünnepvárás

2023.04.02. 07:08

Idén is hangulatos húsvéti díszbe öltöztették Gyulát

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is hangulatos húsvéti díszbe öltöztették Gyula közterületeit. Városszerte mintegy hatvan installáció szolgálja az ünnepi készülődést és hangulatot, valamint a jókedvet.

P. G.

Ebben az évben összesen több mint hatvan dekorációs elemet helyeztek ki a város tizenhárom pontján

Fotó: Für Henrik

Mint megírtuk, dr. Görgényi Ernő polgármester tájékoztatása szerint ebben az évben összesen több mint hatvan dekorációs elemet helyeztek ki a város tizenhárom pontján, Gyula jellegzetes közterein állítottak fel húsvéti installációkat, hogy a település a lehető legszebb tavaszi arcát mutathassa. A Kossuth téren, a Simonyi téren, a kórház gyermekosztálya előtt, a Szent Miklós parkban, a vízügy székházánál, a Harruckern téren, a Világóránál, a Petőfi téren, a művelődési központnál, a Százéves cukrászdánál, a Vigadónál, a Tiborc utcai körforgalomban, a Várkertben egyaránt hangulatos dekorációk szolgálják az ünnepi hangulatot.

Katona Katalin, az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hírportálunknak elmondta, folyamatosan változik a világ körülöttünk, rengeteg dolog átértékelődik, új lehetőségek születnek. Hangsúlyozta, a pandémia időszaka alatt sok minden átalakult, akkor született meg a közterületeken elhelyezett húsvéti motívumok gondolata is.

A gyerekek boldogan fotózkodtak a figurákkal

– A bennünk és körülöttünk zajló folyamatokra igyekeztünk reagálni a városvezetéssel közösen gondolkodva az ünnepkörhöz kötődő installációkkal – emelte ki kérdésünkre a szakember, aki hozzátette, fontos céljuk volt, hogy még hangulatosabbá tegyék a várost, minél több helyi és Gyulára látogató embernek szerezzenek egy kis örömet az egyébként jól fotózható, szelfizésre is kiválóan alkalmas dekorációkkal.

Az ügyvezető igazgató kérdésünkre megerősítette, az installációk igazi csapatmunkában készültek, abból a művelődési központ valamennyi munkatársa kivette a részét, terveztünk, rajzoltunk, volt aki vágott, más festett, és akadtak, akik a díszek kihelyezésében segédkeztek. Idén emellett megújítottak korábban megszületett motívumokat is.

Katona Katalin kiemelte, más településről is hívták, hogy érdeklődjenek miként készültek a figurák.

– Örömteli számomra, hogy hozzánk hasonlóan máshol is szeretnének ezekkel az apró gesztusokkal boldog pillanatokat csempészni az emberek életébe – tette hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában