Városi könyvtár

2023.04.30. 08:20

Gyopárka tündérrel előcsalogatták a meséket Orosházán

Orosháza településalapításának a 279. évfordulója alkalmából immáron 16. mesemondóversenyét rendezte meg a Justh Zsigmond Városi Könyvtár. Gyopárka tündér felhívására idén 5 oktatási intézmény 27 óvodása, iskolása nevezett.

Cs. I.

Mesemondó gyerekekkel telt meg a könyvtár. Forrás: orosházi könyvtár

Az első mesemondó versenyt az Ifjúsági Magyarságtáborban szervezte meg Károlyi Fülöp Béla magyartanár, író, költő, gimnáziumi igazgató, Gyopárka tündér alakjának a megálmodója 2006-ban. Ez még csak egy feladat volt a táborozók számára az Orosházához tartozó Cinkuson. Majd évről évre mind nagyobb számban jelentkeztek mesemondók. 

Idén a zsűri tagja volt Csányiné Kádár Tünde nyugdíjas könyvtáros, Dávidné Tóth Márta nyugdíjas pedagógus és Mihutz Margit nyugdíjas óvónő.
Eredmények. 1. korcsoportban óvodások + 1. osztályosok: 1. Zvolenszki Alíz, 2. Schütz Zselyke. 2. korcsoportban 2-3. osztályosok. 1. Sztipáncsevity Dániel, 2. Kecskés Kata, 3. Csanda Ivett. 3. korcsoportban a 4. osztályosok. 1. Tóth-Gáspár Boróka, 2. Marozsán Petra , 3. Albert-Sárközi Bertold és Szűcs Dóra Elizabet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában