Békéscsaba

2023.04.01. 12:07

Felszámolta az 50 évig gyűjtött bakeliteket, hogy mások is élvezhessék a zenéket

Mindenféle műfaj és rengeteg zenekar – az Iron Maidentől a Black Sabbathig – megjelent azon a bakelitbörzén, amelynek szombaton a Lencsési Közösségi Ház adott otthont. Takács Péter, az intézmény vezetője elmondta, töretlen a rendezvény népszerűsége, és ilyenkor mindig különleges hangulat, a 60-as, 70-es, 80-as, 90-es évek nagy slágerei töltik meg az épületet. Folyton lehet találkozni ritkaságokkal, valamint újabb gyűjtőkkel.

L. B.

A szarvasi Csipai János ezer bakelit- és cd-lemezzel érkezett

Fotó: Für Henrik

A szarvasi Csipai János 500-500 bakelit- és cd-lemezzel érkezett, mint mondta, ezek csupán egy több ezer darabot számláló kollekció részei. Ötven éven át gyűjtötte a lemezeket, ám 80 évesen elkezdte felszámolni a gyűjteményét, hogy mások is élvezhessék ezeket a zenéket. A tapasztalata alapján a Depeche Mode, a Queen és a Bonanza Banzai keresett a leginkább. 

Fotós: Für Henrik

Ő mindenevőnek mondta magát, a kollekcióban ugyanúgy találni rockot és jazzt, mint operettet és magyar nótát, persze a döntő részét a pop teszi ki. A kedvencei közé tartozik Elvis Presley, Máté Péter és a Rolling Stones. Hozzátette: 27 éve rádiózik a szarvasi rádióban, műsorában is előkerülnek a régi slágerek, egyébként szerinte a 90-es évekig születtek igazi zenék, utána csak zaj jelent meg.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában