Országos Szólótáncfesztivál

2023.04.06. 19:52

Az ország legjobb táncosai lépnek színpadra Békéscsabán

Megkezdődött csütörtökön az Országos Szólótáncfesztivál a Csabagyöngye Kulturális Központban a Balassi Táncegyüttes Működtetésére Alapítvány szervezésében.

L. B.

A kötelező táncokkal kezdődött a seregszemle csütörtökön

Fotó: Bencsik Ádám

A csütörtöki megnyitón Varga Tamás alpolgármester elmondta, hogy egy csaknem fél évszázadra visszatekintő seregszemléről van szó. A minőséget jelzi, hogy a megmérettetésen az ország legjobb táncosai vesznek részt, majd térnek haza Aranysarkantyús és Aranygyöngyös, esetleg Örökös címekkel.

Varga Tamás alpolgármester
Fotós: Bencsik Ádám

Mint elhangzott, a mostani megmérettetésen mintegy hatvan táncos lép színpadra két kategóriában: férfi szólóban és párosban. A versenyzők három produkciót mutatnak be, két kötelező és egy szabadon választott táncot. A kötelező táncok között szerepel gyimesi féloláhos és verbunk, alsóberecki verbunk és fergeteges csapástánc, nyárádmagyarósi sűrítős és szöktetős, vitnyédi lassú és friss csárdás. A kötelezőket csütörtökön, a szabadon választottakat pedig pénteken adják elő a táncosok. A mostani fesztivál különlegessége, hogy nemcsak a pénteki eredményhirdetés után szerveznek gálát, hanem csütörtökön is, amelyen több, Örökös címmel rendelkező táncos lép fel.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában