Békéscsaba

2023.04.20. 18:56

A Föld Napjára emlékeztek a látogatóközpontban

A Föld Napját ünnepelték Békéscsabán, a Körösök Völgye Látogatóközpontban csütörtökön. Gyebnár Emőke programszervező elmondta, a Tudásfa Animátorcsapat tagjainak, valamint a Kék Bolygó társasjátéknak köszönhetően összesen 172 óvodás és iskolás gyermek tanulhatott hasznos információkat a Föld védelmével kapcsolatban.

N. Sz.

Fotó: Bencsik Ádám

– A jeles zöldnapot 1970 óta ünnepeljük, hazánk 1990-ben csatlakozott a megmozduláshoz. Programunk három, a bolygó védelméhez szorosabban kapcsolódó témakört ölelt fel: a kertészkedést és a komposztálást, a tudatos családműködést és az energiatakarékos háztartást, valamint az élőlények védelmét – sorolta Gyebnár Emőke. Hozzátette, ezúttal a békéscsabai evangélikus iskola tanulói és óvodásai, a Lencsési-lakótelep óvodásai, a Szlovák, valamint a Jankay iskola diákjai, illetve az Esély Pedagógia Központ nebulói játszhattak a Kék bolygóval.

– A társas alapja egy nagyméretű vászon, melyre kézzel festették fel a Föld bolygót és a különféle ábrákat. A gyerekek a játékos tanulás és az interaktivitás jegyében korcsoportonként válaszolhattak a megadott kérdésekre az animátorok segítségével. Többen lelkesen megosztották a felnőttekkel, hogy szelektíven gyűjtik a hulladékot, hogy a papír mindkét oldalát használják, és hogy pet palack helyett kulacsból isznak. Aktívak voltak, pozitív élményekkel mentek haza – részletezte a programszervező, hozzáfűzve, a legkisebbek énekeltek, mondókáztak is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában