Kérelmek

2023.03.02. 12:50

Vásárlási utalvány igényelhető Dévaványán

A képviselő-testület február végi határozata alapján március 03-tól március 24-ig egyszeri alkalommal kérelem nyújtható be vásárlásiutalvány-támogatásra a Dévaványai önkormányzathoz – adta hírül a településvezetés.

V. E.

Valánszki Róbert

Fotó: Bencsik Ádám-archív

Tájékoztattak, hogy a kérelmet csak a Dévaványa közigazgatási területén, legalább 2022. január 1-től állandó bejelentett lakóhellyel rendelkező lakosok nyújthatják be. Egy lakcímen élő személyek közül csak egy kérelmező részére állapítható meg a támogatás, függetlenül az ingatlanban élő személyek és háztartások számától. A vásárlási utalványt formanyomtatvány kitöltésével és benyújtásával lehet igényelni, amihez csatolni kell a kérelmező és családja január havi jövedelmére szolgáló igazolását.

Az önkormányzat ismertette, az a lakos igényelhet utalványt, akinek a családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 171 ezer forintot, egyedülálló kérelmező esetén pedig a 199 ezer 500 forintot. Fontos továbbá, hogy nem nyújthat be kérelmet az, aki tűzifa támogatásban-, vagy a januári határozat alapján vásárlási utalvány-támogatásban részesült.

A vásárlási utalvány támogatás összege 10 ezer forint. Az igényléshez szükséges formanyomtatvány átvehető ügyfélfogadási időben a hivatalban, majd ugyanitt adható le személyesen, vagy meghatalmazás útján. Valánszki Róbert polgármester a beérkező kérelmekről a benyújtási határidő után egyedi határozattal dönt, a meglévő vásárlási utalvány mennyiségének figyelembe vételével, valamint a kérelmek beérkezésének sorrendjében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában