Kiállítás

2023.03.30. 12:16

Újra megrendezték a Villamos Szakmai Napokat a Trefortban

Több év kihagyás után rendezték meg a Villamos Szakmai Napot a Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban csütörtökön.

Gy. R.

Kiss Mihály igazgató

Fotó: Bencsik Ádám

A rendezvényen az intézmény duális képzésben résztvevő partner vállalatai különböző kiállításokkal mutatkoztak be. Délelőtt szakmai előadások hangoztak el, majd egy vetélkedőn adhatnak számot a diákok arról, mit sajátítottak el a nap folyamán. 

Kiss Mihály, a Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója elmondta, nagyon örülnek neki, hogy végre ismét együtt lehetnek, hiszen az elmúlt 2-3 évben a járványhelyzet miatt a megkezdett hagyományt nem tudták folytatni. Az igazgató arra is emlékeztette a hallgatókat, hogy az intézmény korábban villamosipari szakközépiskola volt. 

Nekem gépészmérnökként nagyon fontos, hogy a villamos területet folyamatosan erősítsük, és most is ezt tesszük. Szeretnénk a tanulóknak megmutatni a szakma jelenét és azt, hogy mi várható a későbbiekben. Jövőt szeretnénk mutatni nekik. Nemcsak abban a tekintetben, hogy milyen technika, technológia áll rendelkezésre, hanem abban is, hogy hogyan kell megszerezni ezt a tudást. És miután megszereztük ezt a tudást, utána erre tovább kell építeni. Nagyon fontos, hogy a megszerzett tudás ma már nem nyugdíjig tartó ismeret, folyamatosan kell ezt építenünk fogalmazott az igazgató. 

Hozzátette, azt tapasztalja, hogy a piaci szereplőknek is egyre fontosabb az oktatás, hiszen megjelennek különböző rendezvényeken, kiállításokon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában