Lévés-Farm Vadásztársaság

2023.03.25. 06:35

Kétmillió forint támogatást kaptak a dombegyházi vadászok, akik folyamatosan fejlesztenek

A Dombegyházi Lévés-Farm Vadásztársaság a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében 2 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott. Pénteken este helyszínen, a vadászházban, a vadászok és a Dombegyházi Földtulajdonosi Közösség közgyűlésén jelentette be a jó hírt Erdős Norbert, a 4. számú választókerület országgyűlési képviselője.

Cs. I.

Isztin Ferencnek Erdős Norbert gratulált a pénteki közgyűlésen

Fotó: Für Henrik

A politikus úgy fogalmazott, számára nagyon fontos kis ,,szövetei” egy-egy település életének a civil szerveződések. A vadászoké is ilyen. Fontos, hogy fejlődni tudjanak, gyarapodjanak, közösségeik összetartsanak. Az elnyert támogatásról Isztin Ferenc, a földtulajdonosi közösség elnöke, a vadásztársaság tagja elmondta, 26 éve alakultak, több mint húsz tagjuk van. Az elmúlt két évben kétszer is pályáztak s nyertek 7 millió forintot. Vadászházukat folyamatosan korszerűsítik. Ezt a 2 milliós forrást konyhai eszközök beszerzésére nyerték.

Dr. Varga Lajos Dombegyház polgármestere és Erdős Norbert országgyűlési képviselő
Fotós: Für Henrik

– Van a faluban sok kisebb rendezvény (esküvők, névadók, közösségi összejövetelek), s itt, a vadászházunkban van egy 60 főt befogadó terem. Az ehhez kapcsolódó konyhát korszerűsítjük ebből a pénzből. Valójában ez a fejlesztés az egész falu javát szolgálja. Evőeszközöket, konyhai gépeket vásárolunk. Nagyon sok célt megfogalmaztunk még, ezekre a folytatásban is pályázat útján kívánunk forrásokhoz jutni, ilyen elképzelésünk az ingatlanon a nyílászárók korszerűsítése – tette hozzá.

Erdős Norbert az önkormányzathoz megérkezett rezsitámogatásról elmondta, 4,2 millió forint áll a nagyközség rendelkezésére, hogy számláikat kifizethessék.

Dr. Varga Lajos polgármester hozzátette az elhangzottakhoz, a civil szervezetek működése nagyon fontos egy település életében, összefog közösségeket, ahogy ezt teszik a vadászok is Dombegyházon. A rezsitámogatás kapcsán a polgármester emlékeztetett, a rezsiárak növekedése a közvilágításra fordított költségeken is érződik. Míg korábban egy hónapban 400 ezer forintot fizetett ki az önkormányzat erre, most 700 ezret. A különbözet, az a 300 ezer forint, egyéves plusz terhe így megoldódni látszik e támogatással, ami már megérkezett az önkormányzat számlájára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában