A Föld órája

2023.03.27. 09:34

Kaszaperiek hangfürdőztek gyertyafény mellett

Különleges programra hívták, várták a kaszaperieket a hétvégén. A Föld órája programban világszerte arra kérik a háztartásokat, vállalkozásokat, hogy kapcsolják le és ki a nem létfontosságú lámpáikat, illetve elektromos berendezéseiket egy órára, hogy ezzel is felhívják a figyelmet az éghajlatváltozás elleni cselekvés szükségességére. A nemzetközi esemény keretében a helyieket hangfürdő várta.

Cs. I.

Forrás: Facebook

Elektromos áramra sem volt szükség. Volt helyette sok gyertya és mécses. Ládáné Séley Anikó ötletgazda elmesélte, hogy a Föld órája kapcsán szerették volna a figyelmet felkelteni a túlfogyasztására.

– Olyan programot gondoltam ki, amihez nem szükséges áram. Így csatlakoztunk a WWF kezdeményezéséhez. Két dolog miatt esett a választás a hangfürdő lehetőségére: az egyik, hogy semmiféle elektronikai eszköz nem kell hozzá. A másik, hogy soha nem volt ilyenre lehetőség Kaszaperen és mindig igyekszem valami újat hozni a településre - tette hozzá.

Az önkormányzatnak köszönhetően a látogatók ingyen vehettek részt dr. Mikiténé Kiss Kata gongmester foglalkozásán. Húsz érdeklődő részvételével zajlott az esemény: mindenki fantasztikus élményként élte meg.

– Helyszínként az újra kinyitott művelődési ház szolgált, egészen pontosan az emeleten található könyvtár. Gyakorlatilag mindent lekapcsoltunk, akusztikus módon szólaltak meg a tálak és a gong, énekhang volt még, illetve sok-sok mécses és gyertya - mesélte a házigazda.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában