Összefoglaló

2024.05.26. 20:38

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 26.

A vasárnap sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. május 26-án.

Beol.hu
Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Ünnepi programsorozattal tették emlékezetessé Tótkomlóson, hogy a Szlovák Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda fennállásának a 75. évfordulóját ünnepli. A szombati napon avattak emléktáblát, az iskola tanulói kulturális műsorral készültek. Este megtelt az oktatási intézmény tornaterme, hazalátogattak egykori diákok, tanárok és csatlakoztak hozzájuk Komlósról is sokan. Az ünnepi vacsora asztalai mellett nosztalgiáztak több mint háromszázan.

Elvette egy értelmi fogyatékos férfi pénzét, ezért, kifosztás miatt emeltek vádat az Orosházi Járási Ügyészségen egy 47 éves, orosházi, egyébként hajléktalanként tengődő férfi ellen. A többszörösen büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek minősülő vádlott most is letartóztatásban van, és végrehajtandó szabadságvesztésre számíthat – ismertették a vármegyei főügyészségen.

Orbán Viktor miniszterelnök oldalán újabb képek jelentek meg a mezőhegyesi sportcsarnok szombati átadásáról.

Nyáron lesz egy éve annak, hogy csapattársai elbúcsúztak Halász Olivér Robintól a Lencsési lakótelep pályáján. A Békéscsabai Kosárlabda Klub egykori tehetségét leigazolta a pécsi Rátgéber Kosárlabda Akadémia, ahol Halász Olivér azóta kiválóan helyt áll. Az U14-es játékos a hétvégi országos döntőben elnyerte serdülő csapatával a bajnoki címet; sőt, dupla-duplázott, s remek teljesítményével a döntő MVP-je is lett.

Minden idők legnagyobb békemenetére készül a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA), ami „bizonyságtétel, tanúságtétel is lesz” – közölte ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF–CÖKA szóvivője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, írja az MTI.

A magyar ritmikus gimnasztika történetének első egyéni Európa-bajnoki érmét nyerte Pigniczki Fanni, aki a második helyen végzett a labda döntőjében a budapesti kontinensviadal utolsó, vasárnapi versenynapján – írja az MTI.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában