Mezőkovácsháza

2023.03.08. 18:53

Fákkal, bokrokkal ligetesítettek a hunyadisok

Az ország minden táján az egyik pénzintézet hűsítő ligetek programjának a keretében összesen 100 oktatási intézményben 555 fát és 1110 bokrot ültetnek el az elkövetkező fél év alatt, a 10 millió Fa Alapítvány szakmai együttműködésével. A dús lombozatú növények néhány év múlva kisebb parkká alakíthatják az intézmények udvarát, ahova a gyerekek és a pedagógusok is elvonulhatnak hűsölni, feltöltődni.

Cs. I.

Fotó: Szabó Ákos

A mezőkovácsházi Hunyadi gimnáziumba szerdán érkeztek meg a növények (10 fa, 20 cserje). A programot Csepreghy Elemér polgármester nyitotta meg, majd a szorgos kezű diákok el is ültették a csemetéket. 

A projekt kezdeményezői azért választották az oktatási intézményeket a fák ültetési helyének, mert a klímaváltozás elleni küzdelmet a fenntarthatóságra való neveléssel is szeretnék összekapcsolni.  A gyerekek a kezdetektől, a növények elültetésétől számítva részesei lehetnek a növények életútjának. 
Gondozhatják intézményük udvarán lévő növényeket, és a  program a pedagógiai programba is beleépül, így több tanórán is beszélgethetnek a növényekről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában