Békéscsaba

2023.03.07. 20:08

A Vízműbe költözött a kultúra

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc, valamint a nőnap került a középpontba kedden a Vízmű dísztermében rendezett, telt ház, azaz közel kétszáz érdeklődő előtt zajlott irodalmi esten.

L. B.

Az irodalmi esten közreműködött Paulik Tamás és Kiss Viktória, a műsort pedig most is Horváth Szabolcs vezette. Fotó: Bencsik Ádám

Schnider György, a BSZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium igazgatója elmondta: örömmel fogadták az irodalmi estet rendező Frankó Attila, a Szeretlek Békéscsaba Egyesület elnökének felkérését, hogy a középiskolában rendezzék meg mind márciusban, mind áprilisban az irodalmi estet, amire eddig nem volt példa. Hiszen így a műszaki tudományok mellett a kultúra is megjelenhet a csaknem százéves épület falai között, a felújított díszteremben.

Az irodalmi esten felidézték március 15-éhez közeledve az 1848/49-es forradalom és szabadságharc történetét, felolvasták Petőfi Sándortól a Nemzeti dal és a Föltámadott a tenger című verseket, továbbá Heltai Jenő: Szabadság című szerzeményét. A március 8-ai nőnap apropóján pedig felidézték Weöres Sándor: A nő, valamint Aranyosi Ervin: Mindennap ünnepellek című költeményét, illetve minden nőnek egy-egy szál gerberával kedveskedtek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában