Táncsics gimnázium

2023.02.23. 15:11

Kémiában mérték össze tudásukat az orosházi és szarvasi diákok

Nagy hagyományokkal rendelkező versenynek volt rendezője a Táncsics gimnázium csütörtökön. Itt bonyolították le kilenc középiskolás részvételével az 55. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny II. fordulóját.

Cs. I.

Fotók: Csete Ilona

A helyi fordulók után a szarvasi és az orosházi középiskolából jutottak a megyei megmérettetésre azok a diákok, akik közül majd az országos továbbjutó is kikerül a nap végén. Az országos döntő 3 napos lesz és Debrecenben rendezik.

A házigazdák nevében Francziszti László szaktanár érdeklődésünkre elmondta, a fiatalok három kategóriában (tagozatos és nem tagozatos, általános tanterv szerint, akik normál óraszámban tanulják a kémiát) adtak számot a tudásukról.

A megyei fordulóban 150 perces feladatlapot oldottak meg. Ottjártunkkor már a laborban végezték a gyakorlati feladatokat.

A laborban a diákok gyakorlati feladatokat oldottak meg

A Magyar Kémikusok Egyesülete és a Kaáli Természettudományos Műhely támogatásának köszönhetően olyan eszközökkel dolgozhattak a diákok, amelyekkel minden feladat elvégezhető volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában