Összefoglaló

2023.02.21. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 21.

A kedd sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. február 21-én.

Beol.hu

Megbotránkoztatta a Békés vármegyei falut a pedofil pedagógus és a saját 13 éves lányával fajtalankodó apa ügye. Helybélieket kérdeztünk a gyomorforgató ügyről. Kedden az ügyet feltáró PestiSrácok portál is további részleteket hozott nyilvánosságra.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság I. Kerületi Rendőrkapitányság eljárást folytat az ismeretlen helyen tartózkodó Ignácz Izabella ügyében. A rendelkezésre álló adatok szerint a 22 éves nő február 20-án ismeretlen helyre távozott, a rendőrök jelenleg is keresik. A nő állapotos, orvosi ellátásra szorulhat.

Drámai pillanatok játszódtak le egy debreceni gimnázium tantermében néhány napja. Az ebédszünetben egy lány félrenyelt egy falatot, és azonnal köhögni, majd fulladni kezdett. Osztálytársai rögtön megpróbáltak segíteni rajta, egyikük segítségért rohant. Azonban csak egyikük tudott rajta a helyszínen segíteni: a 16 éves Jázmin.

Az Alapjogokért Központ szerint a genderpropaganda nem „egy jópofa szivárványos dumcsi”, hanem a gyerekekre leselkedő legnagyobb veszély.

Aláírták azt a megállapodást, amelynek értelmében Budapestre költözik a Világélelmezési Program (WFP) globális pénzügyi központja, ezzel jelentősen nő Magyarország szerepe az éhezés elleni harcban – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Rómában.

A következő napokban országszerte több eseményt is szerveznek a decemberben, tragikus hirtelenséggel elhunyt fotóriporter emlékére, hogy segítsék Móricz-Sabján Simon családját a nehéz helyzetben.

A startup gázballonokkal és légmentesen záródó kabinokkal visz fel bárkit a sztratoszférába. Azt ígérik, az átlagembernek is elérhetővé fogják tenni az űrutazást.

Több mint harminc Békés vármegyei orvost jelöltek betegeik Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra. Az elismerést évente adják át 2018 óta. Három díjat osztanak ki Dunától keletre, hármat Dunától nyugatra és egyet Budapesten.

Egy friss közvélemény-kutatásból kiderül, hogy a németek többsége elutasítja az Ukrajnának szánt vadászrepülőgép-szállításokat. Miután Zelenszkij ígéretet kapott a Leopard típusú harckocsik szállítására, egy újabb kéréssel fordult támogatóihoz, és vadászbombázókat kért, hogy a levegőben is hatékony lehessen az ukrán haderő. Közben folyamatosan nő az áldozatok száma, újabb és újabb tömegsírokról kerülnek elő felvételek.

A három hónappal ezelőtt bezárt posták ügye is napirendre került kedden a pénzügyi bizottság ülésén, miután az önkormányzatot a Magyar Posta Zrt. arról tájékoztatta, hogy nem nyitnák újra ezeket a fiókokat.

Visszakerülhettek a téli kabátok a szekrényekbe, hiszen Békéscsabán 15 fokot mutatott kedden a kora délutáni órákban a hőmérő, így bőven elegendő volt a réteges öltözet és a tavaszi viselet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában