Pénzügyi bizottság ülése

2023.02.21. 15:21

Vállalkozókkal nyitnák újra a bezárt postákat Békéscsabán

A három hónappal ezelőtt bezárt posták ügye is napirendre került kedden a pénzügyi bizottság ülésén, miután az önkormányzatot a Magyar Posta Zrt. arról tájékoztatta, hogy nem nyitnák újra ezeket a fiókokat.

L. B.

A Fidesz-frakció javaslatát dr. Csicsely Ilona ismertette a pénzügyi bizottság ülésén

Fotó: A szerző felvétele

A Fidesz-frakció javaslatát dr. Csicsely Ilona, a családügyi és népjóléti bizottság elnöke ismertette, kiemelve, fontos, hogy legyenek kisposták a városban. Azt kérik, hogy a városi közgyűlés nyilvánítsa ki, megérti a békéscsabaiak igényét a bezárt posták újranyitására, és szándékozik együttműködni a zrt.-vel és azokkal a vállalkozókkal, akik vállalkozói szerződés keretében a továbbiakban nyújtanák ezt a szolgáltatást.

Azt is javasolta a Fidesz-frakció, hogy nézzék meg a bezárt posták épületeinek tulajdonjogát. Amennyiben önkormányzati ingatlanról van szó, és van olyan vállalkozó, aki partneri program keretében működtetné a postát, akkor a város az épületet kedvezményes használati díj mellett biztosítsa a vállalkozók számára addig, amíg a postát működtetik.

Ha pedig állami kézben van, akkor kezdeményezzék azok városi tulajdonba adását, majd biztosítsák a vállalkozónak. Amennyiben pedig a volt postaépületekben nem megoldható a szolgáltatás, akkor igény esetén keressenek megfelelő önkormányzati ingatlant, amelyet ilyen célra hasznosíthatnak.

Nagy Ferenc alpolgármester az ülésen elmondta: a városvezetés nemrég vezetői értekezleten foglalkozott a bezárt posták ügyével. Ismertette: a Lencsési lakótelepen és a Jaminában lévő postaépületek az önkormányzat tulajdonában vannak. A cél az, hogy egy hónapon belül összeállítsanak egy olyan felhívástervezetet, amellyel megkereshetik a vállalkozókat, akik üzemeltetnék a postákat. Mezőmegyeren mobil posta működtetését kezdeményezik majd.

A pénzügyi bizottság ülésén azzal a kiegészítéssel, hogy megismerték a vezetői értekezlet döntését, elfogadták a Fidesz-frakció javaslatát, és azt kérték, hogy legyen beszámoló kellő időben az ügy előrehaladásáról a városi közgyűlés ülésén.

A Magyar Posta Zrt. döntése nyomán november közepén a kilencből hat posta zárt be Békéscsabán: a vasútállomásnál, a Lencsési lakótelepen, a Kazinczy-lakótelepen, a Jaminában, a Gerlán és a Mezőmegyeren lévő. Három maradt meg: a központi, Munkácsy utcai, valamint a Tescóban és a Csaba Centerben lévő. A zrt. nemrég közleményben jelezte, hogy nem tervezi a bezárt fiókok újranyitását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában