Bizottsági döntés

2023.01.18. 12:14

Hat helyi értéket terjesztenek fel Kondorosról a megyei értéktárba

Ismét ülésezett a Kondorosi Települési Értéktár Bizottság, és hétfői döntése nyomán hat helyi értéket terjesztenek fel Békés vármegyei értéknek.

Nyemcsok László

A 95 évesen elhunyt Kepenyes Pál képző- és ötvösművész életműve is bekerült a felterjesztett értékek közé.

A helyi értékek a következők: Balczó András életműve, sportolói munkássága, Balogh Zsigmond fafaragó, népi iparművész életműve és művészeti munkássága, Csernus Tibor festőművész és grafikus művészeti munkássága, Kepenyes Pál képző- és ötvösművész életműve, művészeti munkássága, Sasváriné Paulik Ilona élete és sportolói munkássága, valamint a Betyár Napok a Kondorosi Csárda mellett.

Az értékmentő munkában kiemelkedő szerepet játszott Petrovszki-Rigler Ivett, a városi Dérczy Ferenc Könyvtár és Közösségi Ház vezetője, valamint Ribárszki Anna, a könyvtár munkatársa.

Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere hangsúlyozta, továbbra is értéket mentenek és teremtenek a városban. Egyúttal arra biztatta a kondorosiakat, hogy legyenek kezdeményezői a közösség életében meghatározó, fontos és nélkülözhetetlen ember, dolog, étel, épített örökség, természeti érték helyi értékké nyilvánításának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában