Ételnépszerűsítés

2022.12.04. 13:58

Vietnámi egyetemen mutatta be a gyulai és csabai kolbászt is Prohászka Béla

A Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke két és fél héten át népszerűsítette a magyar ételeket Ho Si Minh városában.

Ny. L.

Beküldött fotók

A Magyar Kulturális Hetek gasztronómiával összekötött rendezvénye keretében Prohászka Béla mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke két és fél héten át népszerűsítette a magyar ételeket, alapanyagokat Vietnámban, Ho Si Minh-városban. 

Odaérkezése után a magyar ételek készítéséről tartott szakmai, gyakorlati képzést az ázsiai ország legnagyobb turisztikai vállalata, a Saigontourist Group mesterszakácsainak, séfjeinek és ifjú séfjeinek. Együtt is alkottak magyar ételeket, többek között gulyáslevest, Gundel-bélszíntokányt, aranygaluskát, vargabélest.

Prohászka Béla a magyar ételeket, alapanyagokat népszerűsítette Vietnámban.

Ezt követően Prohászka Béla a Ho Si Minh városban lévő Étteremvezetési és Vendéglátó-szolgáltatási Egyetem hallgatóinak és oktatóinak a magyar kulináris kultúrát és a nemzeti értékeket, hungarikumokat mutatta be, valamint beszélt is ezekről. Többek között a gyulai és csabai kolbász, a Pick-szalámi, az akácméz, a fűszerpaprika és a libamáj került terítékre, de a legjobb magyar borok sem maradtak ki. 

A filmhéten bemutatott magyar alkotásokhoz Prohászka Béla és Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója készítette a tematikus desszertkülönlegességeket.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában