Békés megye érétkei

2022.11.24. 17:52

Lenyűgöző gasztrotanfolyamokat tartott Vietnámban Prohászka Béla - videóval, galériával

Ho chi Minh Vietnám legnagyobb városában – a Magyar Kulturális és Gasztronómiai Hetek kezdőrendezvényeként – Prohászka Béla, megyénk mesterszakácsa speciális főzőórákat tartott a Saigontourist Group mester- és junior szakácsainak.

Ny. L.

A foglalkozások során  a résztvevők megtanulták, hogyan készíthetnek hagyományos és finom magyar kulináris különlegességeket hungarikumok felhasználásával.

A magyar hetek megnyitása alkalmából a minap Antal Andrea, az Agrárminisztérium Hungarikum Főosztályának vezetője is meglátogatta Ho Chi Minh városát, és beszédet is tartott az ünnepségen. Külön köszönetet mondott a Saigontourist Groupnak az együttműködésért és támogatásért, amit nyújtottak, és ilyen profi módon szervezték meg a rendezvényt. 

Szólt arról, Prohászka Bélának köszönhetően számos hagyományos magyar étel készült a foglalkozásokon és az ételbemutatók, kóstolók során. Prohászka Béla kiemelte, számos Békés megyei alapanyagot ismertettek meg, valamint használtak fel az ételekhez, melyek tetszést arattak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában