Gasztronómia

2022.11.19. 12:09

Vietnámban népszerűsíti Békés megye értékeit Prohászka Béla

Magyar Kulturális Hetek kezdődnek hamarosan Vietnám legnagyobb városában, Ho Si Minh-ben. Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke, Venesz-díjas, olimpiai aranyérmes mesterszakács közreműködésével magyar ételeket bemutató szakmai továbbképzést tartanak Vietnám legnagyobb turisztikai vállalata, a Saigontourist Csoport együttműködésével mesterszakácsoknak, séfeknek és ifjú séfeknek.

Ny. L.

Prohászka Béla ízelítőt ad a vietnámiaknak a magyar konyhából Archív-fotó: Imre György

Fotó: Imre György

A képzések november 21-én ünnepélyes nyitóünnepséggel kezdődnek. A magyar díszvendég Antal Andrea, az Agrárminisztérium Hungarikum Főosztályának vezetője lesz. A rendezvényt Vo Anh Tai, a Saigontourist Csoport főigazgató-helyettese, Antal Andrea, Szojka Szilvia főkonzul és Prohászka Béla nyitja meg.

– A szakmai továbbképzést oklevélátadással egybekötött ünnepélyes záróeseménnyel fejezzük be – ecsetelte Prohászka Béla. –  Az eseményeket követően összeállítunk egy, a kurzusok alatt elkészített, 23 fogás bemutatásából álló kiadványt. A különlegessége az lesz, hogy ebben a tanfolyamon készült ételfotók szerepelnek majd receptekkel kiegészítve.

A filmhétnek helyszínt adó moziban jótékonysági céllal felállítanak egy Magyar-sarkot is, ahol többek között Békés megyei termékeket, ajándéktárgyakat, hungarikumokat értékesítenek jótékonysági céllal. A befolyó összeget a tervek szerint a Ho Si Minh-városi Fogyatékossággal Élőket és Árvákat Támogató Egyesületnek adják át. A további különlegességet az adja, hogy a nézők minden nap a film tematikájához illő, díszdobozba csomagolt magyar desszertkülönlegességet kapnak, amit Prohászka Béla alkot majd meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában