Zöld város

2022.12.28. 17:00

Idén is több ezer fát ültettek el Békéscsabán

Szarvas Péter szerint Békéscsaba méltán érdemli ki a ,,zöld város” jelzőt. A polgármester visszatekintésében emlékeztetett: idén is több ezer fát ültettek el a megyeszékhelyen.

L. B.

Szarvas Péter: sokszor halljuk vendégeinktől, hogy milyen szép zöld település Békéscsaba

Forrás: Facebook

„Sokszor halljuk vendégeinktől, hogy milyen szép zöld település Békéscsaba. Ahogyan elődeink, úgy mi is megteszünk mindent a zöldfelületek gondozása és gyarapítása érdekében. Békéscsabának jelenleg 150 hektárnyi erdeje van, a közterületeken pedig több mint 63 ezer fa áll” – írta közösségi oldalán a polgármester. Úgy gondolja, a fásítottság mértékének megfelelően Békéscsaba méltán érdemli ki a sokszor emlegetett „zöld város” jelzőt. 

„2022-ben is nagy gondot fordítottunk arra, hogy tovább gyarapodjon a faállomány a közterületeken. Ebben az évben összesen 3000 erdészeti csemetét ültettünk el a Lencsésin, az egykori KISZ-tábor helyén, illetve Jaminában a Mazán László utcában, valamint további 1052 fát telepítettünk tömegközlekedési útvonalak mentén, egyéb zöldfelületeken, beruházásokhoz kapcsolódóan és a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásából” – írta a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában