Folytatják a fejlesztéseket

2022.12.17. 09:39

Idegenforgalmi stratégiát fogadtak el Mezőberényben

Elfogadta Mezőberény Idegenforgalmi Stratégiájának felülvizsgálatát legutóbbi ülésén a helyi képviselő-testület.

P. G.

Az egészségturizmus terén a Kálmán fürdő fejlesztését jelölték meg kiemelt célként

Fotó: MW

Siklósi István polgármester elmondta, a szakmai anyag elkészítésének legfőbb célja, hogy az elmúlt években zajló fejlesztéseket folytassák, valamint a megkezdett együttműködések segítségével újabb lehetőségeket aknázzanak ki az idegenforgalom és a turizmus területén.

A Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia alapján a családi, a kulturális, a falusi és egészségturizmust jelölték meg prioritásként. A kulturális turizmus terén a meglévő helyszínek mellett újabbakat vonnának be, és a település lakosságát is bevonnák az értékteremtő munkába. Erősítenék a rendezvények propagálását, tovább fejlesztenék a nemzetiségi központokat és az épület-infrastruktúrát.

A családi turizmus terén ugyancsak kiemelt hangsúlyt fektetnek a meglévő kereskedelmi szálláshelyek szolgáltatásainak szélesebb körben történő megismertetésére, az attrakciók egymásba fűzésére, a térségi összefogás további elősegítésére, a vállalkozói réteg informálására, olyan attrakciók szervezésére, ahol minden generáció megtalálja a szabadidő eltöltéséhez szükséges lehetőségeket. 

Az egészségturizmus terén a Kálmán fürdő fejlesztését jelölték meg kiemelt célként, benne szauna kialakítását, illetve fedett vagy legalább téliesített termálvizes medence létesítését. A természeti értékek megőrzését és a kikötő létesítését ugyancsak fontos elképzelésként jelölték meg. A falusi turizmusban a három nemzetiség gazdag népi hagyományainak folyamatos kutatásainak, a meglévő kultúra ápolása, átörökítése, a nemzetiségek gasztronómiai kultúrájának feltárására törekednek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában