Visszatekintő

2022.12.27. 10:56

Ezek voltak a legolvasottabb cikkeink júliusban

Január elsejéig minden nap megmutatjuk egy-egy hónap legolvasottabb cikkeit. Ma megnézzük, hogy melyik az az öt cikk, amire a legtöbben kattintottak júliusban.

Beol.hu

Az Országos Jégkármérséklő Rendszer, a Jéger működéséről tartottak fórumot júliusban több Békés megyei településen. Az összejöveteleken Kocsis Áron, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) jégkármérséklő rendszerének üzemeltetési vezetője tartott előadást, és számos kérdés is felmerült. A gazdák körében ugyanakkor érezhető volt az egyre nagyobb a feszültség a tomboló aszály miatt, sokan a Jéger rendszert tették felelőssé az eső elmaradásáért. A véleménykülönbségek nem enyhültek.

Magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat a békéscsabai járási ügyészség, és vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt egy 56 éves, büntetlen előéletű, hajléktalan életmódot folytató férfi ellen, aki önkényesen egy családi ház melléképületében töltötte az éjszakát.

Területi válogató versenyt rendezett a Vadászkamara annak érdekében, hogy eldöntse ki képviselheti Békés megyét az országos hivatásos vadász versenyen. A területi válogatókat a megyei területi szervezetek önállóan vagy legfeljebb másik két szomszédos területi szervezettel együttműködésben rendezhetik. Idén Békés és Csongrád-Csanád megyék közösen szervezték meg a megmérettetést, melyet júliusban Bélmegyeren, a Kárász kastély környékén tartottak meg.

Megnőtt a forgalom az áram- és gázszolgáltató ügyfélszolgálatain júliusban. Az MVM honlapján sok kérdésre válaszoltak a rezsicsökkentés augusztus elsejei átalakításával kapcsolatban, illetve van egy árkalkulátor is, ahol kiszámolható, hogy a tervezett havi fogyasztás alapján éves szinten mennyit kell fizetni az áramért és a gázért.

Egy elszökött kengurut vélt felfedezni egyik olvasónk Békéscsabán, a Csaba-tónál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában