Vádemelés

2022.07.16. 08:02

Nem lett jó vége az egyéjszakás kalandnak Békéscsabán

Magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat a békéscsabai járási ügyészség, és vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt egy 56 éves, büntetlen előéletű, hajléktalan életmódot folytató férfi ellen, aki önkényesen egy családi ház melléképületében töltötte az éjszakát.

Ny. L.

Shutterstock illusztráci

A hajléktalan életmódot folytató férfi 2021-ben kisebb megszakításokkal több hónapig lakott a tulajdonos engedélyével egy békéscsabai ingatlanban, a családi ház mögötti tárolóhelyiségben. A férfi szállás és élelem fejében segített a sértett nőnek a ház körüli munkákban, majd 2021 novemberében onnan eltávozott anélkül, hogy erről szólt volna a tulajdonosnak. A férfi idén januárban egy ízben felkereste a sértettet és befogadást kért, aki azonban elutasította. 

Április 10-én, a délutáni órákban – ittas állapotban – ismét megjelent a lakásánál és szállást kért tőle, azonban a nő határozottan elküldte. 

A férfi ennek ellenére a késő esti órákban visszament a házhoz, az utcai nagykapun át bemászott az udvarra és az éjszakát a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül a ház mögötti nyitott tároló helyiségben töltötte. Másnap, a kora reggeli órákban – mielőtt a sértett és hozzátartozói felébredtek volna – észrevétlenül távozott az ingatlanból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában