Békés

2022.12.16. 19:45

Biztonságunkért dolgoznak: évzáró ülést tartottak megyénk polgárőrei

Évzáró kibővített elnökségi ülést tartott a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége (BMPSZ) pénteken délután Békésen. Az eseményen a BMPSZ partnerszervezeteinek vezetői, képviselői is részt vettek.

Papp Gábor, [email protected]

Gyarmati Sándor a Békés Megyei Polgárőrök Szövetségének elnöke köszöntötte a megjelenteket, jobbra Vörös Ferenc megyei főkapitány.

Fotó: Für Henrik

A tanácskozáson Gyarmati Sándor, a BMPSZ elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd beszédében dióhéjban ismertette az év legfontosabb történéseit. Mint elmondta, a polgárőrök ebben az évben is a közrend és a közbiztonság érdekében tevékenykedtek, a rendőrséggel közös és egyéni járőrszolgálatot láttak el, illetve szükség esetén közösen dolgoztak a katasztrófavédelem szakembereivel.

– Együtt dolgoztunk, együtt dolgozunk mindenkivel, a kormányhivatallal, a járási hivatallal, az önkormányzatokkal is a lakosság érdekében. A lakosság biztonságérzetének erősítése érdekében tevékenykedünk, s odafigyelünk a közlekedésbiztonságra is – tette hozzá Gyarmati Sándor.

Kitért arra, hogy a választás lebonyolításába ugyancsak bekapcsolódtak a szervezet tagjai, őrizték a szavazócédulákat. Mint elmondta, a polgárőrséget is érintette az energiaválság, az üzemanyagár drágulása, a járőrszolgálatokat ennek ellenére folyamatosan ellátták. Kiemelte, kiváló a kapcsolatuk a Békés Megyei Rendőr-főkapitányággal. Júliusban pedig a BMPSZ megtartotta a hagyományos polgárőrnapot. Kitért arra, hogy kiemelten figyeltek a külterületekre, a terménylopások megelőzésére, hogy „aki vetett, az arasson”. Folytatták a tanyaprogramot a rendőrséggel, és évről évre a szociális problémákra is figyelmet fordítanak, alapfokú bűnmegelőzési tevékenységük mellett a karitatív munka is egyre nagyobb hangsúlyt kap a polgárőrök mindennapjaiban.

A polgárőrök ősszel, október végén, november elején kiemelt figyelmet fordítottak a temetők környékére, ügyeltek arra, hogy a tilosban járók ne törjenek fel autókat, ne lopjanak el virágokat. Az adventi időszakban szintén ott vannak a szervezet tagjai a különböző ünnepváró rendezvényeken, vigyázzák az emberek biztonságát.

Gyarmati Sándor hangsúlyozta, jövőre ugyanúgy végzik a szolgálatukat a közbiztonság és a közlekedésbiztonság érdekében.

Vörös Ferenc rendőr ezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője hangsúlyozta, a polgárőrség lefedettsége nagyon magas Békés megyében.

– Hiszem, hogy akkor teljes egy település napi élete, akkor teljes egy város vagy község, ha polgárőr alapszervezet is működik ott – emelte ki. Mint mondta, előző állomáshelyén, Fejér megyében is tapasztalta, hogy ahol a polgárőrség az adott közösség életének részét képezte, ott minden sokkal könnyebb volt, ott sokkal könnyebb összekötni azokat az embereket, akiknek van közös dolguk, felelősségük vagy igényük.

Kiemelte, nagyra értékeli azt a munkát, amit a polgárőrség tagjai a rendőrség legfőbb stratégiai partnereként, szabadidejüket feláldozva végeznek a közrend és a közbiztonság érdekében. 

– Teszik ezt önállóan, teszik ezt időnként a rendőri állománnyal közösen, de mindenképpen vállvetve azokkal, akiknek felelősségünk, hogy rend legyen a közvetlen környezetünkben, a városunkban, a falunkban, a megyénkben – tette hozzá. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában